Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - 100 let Viniške republike

Piše: M.K.

Čas objave:
29.04.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:   Na Finančni upravi RS samo še danes čakajo morebitne ugovore na informativne izračune dohodnine za lani, ki so jih konec marca poslali več kot 950.000 zavezancem. 

V Kazahstanu se danes začenja svetovno prvenstvo v hokeju divizije I (skupina A). Prvi tekmeci Slovenije so domačini, dvoboj se bo začel ob 16. uri po slovenskem času.

Mednarodni plesni komite je 29. april razglasil za mednarodni dan plesa. Letošnja mednarodna poslanica pravi, da je ples "prostor, ki človeku omogoča, da se poveže s svojo resnico".

KRKA DOMA: Predsednik republike Borut Pahor je na sobotni osrednji prireditvi ob praznovanju 100. obletnice Viniške republike izrazil željo, da bi se ponosno spominjali vsega, kar je ohranjalo Slovence kot suveren narod, ki goji uporniškega duha. Predsednik je ocenil, da je treba te velike ideje občudovati in da je to sporočilo pomembno tudi za mlade ljudi danes.

Občinski svet Občine Šentrupert je prejšnji teden sprejel predlog proračuna za letošnje leto. Največja naložba letošnjega leta je zaključek zadnjih 374 metrov obnove državne ceste od Slovenske vasi proti trgu v Šentrupertu. Dela se bodo predvidoma začela maja in zaključila jeseni.

V novomeški škofiji so letos začeli s sakralnim abonmajem, s katerim Novo mesto stopa ob bok evropskim kulturnim mestom, kjer so takšni abonmaji postali že tradicija. V sklopu abonmaja, je bil v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Novem mestu, v sredo koncert Kvarteta rogov Slovenske filharmonije.

Krka ob enih, 29.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri