image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

madonna eurosong Svet24.si

Madonna sramotno priredila evrovizijsko polomijo

pomladna metulja Petisvet.si

Opozorilo za ta teden: izogibajte se govorjenju ...

nosečka Svet24.si

Bi svojemu otroku nadeli tako zelo nenavadno ime?

meghan markle Svet24.si

Nov šok za mlado mamico Meghan

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Občina Krško z manj evropske podpore

Piše: M.K.

Čas objave:
28.02.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Februarja na letni ravni 1,2-odstotna inflacija. Letno inflacijo so višale predvsem višje cene električne energije, plina in drugih goriv za ogrevanje, mesečno pa dražja oblačila,

V hrvaškem mestu Pag je danes ob 7. uri zjutraj 54-letnik vrgel svoje štiri mladoletne otroke čez balkon v prvem nadstropju družinske hiše. Otroke, stare tri, pet, sedem in osem let, so prepeljali v zadrsko bolnišnico, očeta pa so pridržali na policijski postaji, je poročal hrvaški radio. Oče je otroke vrgel čez balkon, ki je približno šest metrov nad tlemi, so poročali hrvaški mediji. Po prvih informacijah so bili otroci pri zavesti, ko so jim nudili prvo pomoč. V bolnišnici v Zadru so potrdili, da sta dva otroka huje poškodovana.

KRKA DOMA:
Občina Krško, ki je v finančni perspektivi do leta 2013 za naložbe s področij urejanja cestne in komunalne infrastrukture, kmetijstva, kulture ter vzgoje in izobraževanja pridobila skupno 21,5 milijona evrov evropske podpore, bo v tem finančnem obdobju te dobila občutno manj. V Krškem namreč do leta 2020 računajo le na desetino tega zneska. V primerjavi z infrastrukturnimi je vrednost tovrstnih projektov tudi nižja, tako da so do zdaj počrpali skupno le dobrih 400.000 evrov. V sredo je na redni seji sešel Občinski svet Občine Mirna – med drugim je razpravljal o novi ceni vrtca. V vrtcu Deteljica, ki deluje pod okriljem Osnovne šole Mirna, se cene povišujejo zaradi višjih stroškov dela.
Sprejeta nova cena programov v vrtcu Deteljica na Mirni velja od prvega marca naprej in je za prvo starostno obdobje 511,34 evra in za drugo starostno obdobje 383,32 evra mesečno za otroka.

Na Turistični kmetiji Zupančič v Jelševniku pri Črnomlju, ki je znan kot eno od treh do zdaj odkritih belokranjskih nahajališč črne človeške ribice, so včeraj predstavili projekt predstavitve in varovanja življenjskega okolja te območne posebnosti. Gre za partnerski podvig, ki ga pripravljajo skupaj s črnomaljsko občino, Razvojno izobraževalnim centrom Bela krajina, društvom Proteus in novomeško enoto Zavoda RS za varstvo narave. S projektom, ki ga bodo končali novembra, želijo opozoriti na to dragoceno in ogroženo živalsko podvrsto ter njen pomen. 

Krka ob enih, 28.02.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri