900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Krška občina bo v proračun vključila tudi predloge občanov

Piše: M.K.

Čas objave:
07.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: 
Po poročanju Policijske uprave Ljubljana, so pogrešanega 32-letnega zdravnika, našli mrtvega v Avstriji. Specializanta pediatrije so pogrešali od torka. 

Tožilka Blanka Žgajnar je za ljubljanskega župana Zorana Jankovića v zadevi Gratel za očitano kaznivo dejanje prejemanja podkupnine, ob koncu sojenja na ljubljanskem okrožnem sodišču, predlagala tri leta zaporne kazni in 50.000 evrov denarne kazni. 

KRKA DOMA:  Občina Krško si želi letos sodelovanje občanov še nadgraditi, zato bodo od 15. marca do 15. aprila občani lahko prvič predlagali, katerih projektov oz. naložb si želijo za prihodnje proračunsko leto. V juniju bodo o predlogih glasovali, izglasovani projekti pa se bodo v letu 2020 tudi izvajali. V proračunu Občine Krško bo za ta namen predvidenih 140.000 evrov. 

V Krajevnem domu Prečna, je bilo včeraj predavanje psihiatra Petra Kapša o depresiji. Depresija je ena najpogostejših duševnih motenj. Ponavadi bolezen najprej opazijo najbližji, ki prepoznajo spremembo pri bolniku. Človek se umika od običajnih dnevnih aktivnosti, ne gre več med ljudi, najraje je sam. Gre za motnjo razpoloženja, pri kateri opažajo potrtost, izgubo veselja, do stvari, ki jih je bolnik včasih rad počel, izgubo volje, izgubo energije, motnje koncentracije in pozornosti, spanja in apetita in izguba in pomanjkanje volje in energije za običajne dnevne aktivnosti, za hobije ter za delo.  Več v prispevku na spletni strani radiokrka.si

Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline, je v torek v Šentrupertu pripravili slovesno podelitev certifikatov Dobrote Dolenjske. Certifikat je sinonim kakovosti, pristnosti, lokalnosti in trajnosti. V času od septembra lani, do konca februarja letos, je komisija ocenila kar 518 izdelkov in storitev. 

Krka ob enih, 07.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri