Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kandijski most bodo jutri zaprli

Piše: M.K.

Čas objave:
20.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Z današnjim enakonočjem, ki bo nastopilo ob 21.58 uri, se bo začela koledarska pomlad.  Zima pa se kljub temu še ni poslovila, saj se bo prihodnji teden spet ohladilo. 

Danes obeležujemo svetovni dan ustnega zdravja, ki letos poteka pod sloganom Pamet v roke - za usta in zobe in se osredotoča predvsem na pomen lastne skrbi za ustno zdravje. Ustno zdravje je neločljivo povezano s splošnim zdravjem. 

Hrvaška policija preiskuje okoliščine streljanja na hišo nekdanjega slovenskega nogometaša Dina Laliča v Makarski. Kriminalisti naj bi na hiši našteli približno 20 sledi strelov. 

KRKA DOMA: Prenova novomeškega mestnega jedra se približuje koncu, ta teden bodo zaključna dela v križišču med Glavnim trgom in Sokolsko ulico še zadnjič med prenovo za nekaj dni onemogočala izvoz iz mesta. Jutri bodo zaprli Kandijski most.

Danes smo z Občine Šmarješke Toplice dobili sporočilo za javnost v zvezi z naravnim termalnim izvirom Klevevž. Vsa zemljišča ob izviru in sam izvir so v državni lasti in se ne prodajajo, kot se to izpostavlja v javnosti. Skrb posameznikov, da bi utegnil biti moten dostop do naravnega termalnega izvira, je povsem odveč, sporočajo z občine in zagotavljajo, da bodo vsi uporabniki tega območja tudi v prihodnje imeli pravico prostega dostopa.

Alina Krajnčič iz Globokega v brežiški občini, bo junija dopolnila dve leti. Rodila se je s hudo okvaro možganov, zdravniki so ji diagnosticirali najvišjo stopnjo cerebralne paralize. Alina je bila že na operaciji z matičnimi celicami v Srbiji, redno jo vozijo na različne terapije, ki ji pomagajo, ugotavljajo starši. Ker pa so terapije zelo drage, lahko deklici pomagate tudi vi v dobrodelni akciji zbiranja zamaškov.  Zamaške zbirajo na različnih lokacijah po vsej Sloveniji (po društvih, trgovinah, lokalih, pri posameznikih, akciji so se priključile posavske šole). »Kdor ne ve, kam bi jih oddal, jih lahko pripelje k družini v Globoko ali pa se z družino poveže prek Facebooka. Akcija bo trajala do septembra.

Krka ob enih, 20.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri