Andrej Škufca Odkrito.si

Ah, ljubezen! Andrej Škufca se je tako potrudil ...

aura Svet24.si

Test: kakšna je vaša avra?

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

puška Svet24.si

Jože navsezgodaj skrit za grmovjem čakal, da je ...

saša1 Svet24.si

Sašo smo ujeli v objemu še mlajšega moškega!

profimedia-0446249181 Najstnica.si

Nova ljubezen Justina Bieberja

Marko Vozelj Njena.si

Čustveni dan za Marka Vozlja

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Yaskawino kočevsko tovarno robotov bodo uradno odprli 8. aprila

Piše: M.K.

Čas objave:
29.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Mariborsko sodišče je predsedniku Gibanja Zedinjena Slovenija Andreju Šišku danes prisodilo osem mesecev zaporne kazni zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Soobtoženi v zadevi Štajerska varda, nekdanji član podmladka SDS Matej Lesjak, je dobil pogojno kazen treh mesecev. 

Nekdanji predsednik Hokejske zveze Slovenije obsojen na dveletno zaporno kazen Ernest Aljančič, nekdanji predsednik Hokejske zveze Slovenije (HZS), je priznal zlorabo položaja in s tem oškodovanje zveze, med letoma 2006 in 2010 v višini 240.000 evrov.

KRKA DOMA:  Yaskawino kočevsko tovarno robotov bodo uradno odprli 8. aprila.  Takrat bo uradno začela proizvodnjo šestosnih industrijskih robotov za trge Evrope, Bližnjega vzhoda, Afrike in Rusije.
Do leta 2023 naj bi zaposlovala približno 200 ljudi, letno pa bo izdelala 6000 robotov.

Novomeški policisti so ugotovili skoraj 400 kršitev cestno prometnih predpisov. Policisti PU Novo mesto so prejšnjo soboto in nedeljo na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini izvajali kontrolo prometa in ugotovili kar 378 kršitev cestno prometnih predpisov voznikov motornih vozil. V zadnjih šestih letih je na našem območju v 67 prometnih nesrečah umrlo 73 ljudi. 

V sklopu 13. državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči OŠ, je bilo včeraj lokalno preverjanje na OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč. Pomerilo se je 15 ekip. Prvo mesto je zasedla ekipa OŠ Vavta vas, drugo OŠ Šmarjeta in tretje mesto je dosegla ekipa prve pomoči OŠ Drska.

Ura za Zemljo jutri tudi v Krškem. V okviru mednarodnega projekta Ura za Zemljo, ki ga vodi svetovna organizacija za zaščito narave (WWF), se bodo tudi v občini Krško, jutri pridružili akciji ter med 20. 30 in 21. 30 uro ugasnili del javne razsvetljave v starem mestnem jedru Krškega.

Krka ob enih, 29.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri