hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Reke bodo naraščale in poplavljale

Piše: M.K.

Čas objave:
10.04.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Slovenija je na robu izrednega stanja zaradi vohunske afere, danes poroča Jutarnji list. Kot ocenjuje, so hrvaški vohuni samo paravan za slovenske notranje spopade. O vse bolj dramatičnem dogajanju v Sloveniji piše tudi Večernji list. 

Hudo neurje v brazilskem mestu Rio de Janeiro je terjalo najmanj deset smrtnih žrtev. Nekateri so se utopili v avtomobilih, drugi so umrli, ko je na njih padlo drevo oz. jih je pokopal zemeljski plaz. 

KRKA DOMA: 
Ob predvidenih obilnih in intenzivnih padavinah na širšem območju osrednje in vzhodne Slovenije od danes popoldne pa vse do petka lahko hitro in močno narastejo posamezne manjše reke in hudourniški vodotoki. Kot opozarjajo na Agenciji za okolje, se lahko jutri začnejo razlivati tudi večje reke. Predvsem v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji lahko v tem času pade od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter.
Huda delovna nesreča z viličarjem

V naselju Mihalovec, v občini Brežice, se je včeraj zvečer 56-letni občan prevrnil z viličarjem in pri tem na kraju nesreče zaradi poškodb umrl. 



Na današnjem Dnevu odprtih vrat Splošne bolnišnice Novo mesto je sodelovalo 22 društev, ki delujejo na področju zdravstva, pomagajo novim bolnikom pri soočanju z boleznijo ali pa pri okrevanju in tudi na poti lažjega premagovanja ovir bolnikom z različnimi boleznimi. Obiski različnih organiziranih skupin, zlasti pa najmlajših ter šolarjev in srednješolcev, se bodo vrstili vse do 15. aprila.

Nagrado Slavka Gruma za najboljše novo slovensko dramsko besedilo ob zaključku 49. Tedna slovenske drame v Prešernovem gledališču v Kranju je dobil Novomeščan Nejc Gazvoda. Strokovna žirija je med 42 novimi slovenskimi dramskimi besedili za najboljšega izbrala njegov Tih vdih, dramo povprečne slovenske družine, ki počasi drsi proti družbenemu robu. 


Krka ob enih, 10.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri