denis-avdić-show, miha-deželak, matej Svet24.si

VIDEO: Avdiću razložil od kod prihajajo otroci

PLANETI Dobra karma

Po 500 letih na nebu spet usodna konjukcija med ...

Severina Svet24.si

Severina razkrila, da ve, kdo je objavil posnetek ...

trenirka, reševanje-v-gorah, triglav, športni-copati, podhlajen Svet24.si

FOTO: Tujec tako (ne)opremljen na Triglav, sledili...

magdalena Dobra karma

»Magdalena, kdo si ti? Kaj si ti?«

žagar, arnej Njena.si

Tanja in Arnej presenetila z razkritjem!

kmetija2019 Njena.si

Jan nam je razkril, kaj se dogaja med njima

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Za obnovo cerkve v Semiču zbrali 12 tisoč evrov

Piše: M.K.

Čas objave:
15.04.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Oborožen in zamaskiran neznanec je sinoči oropal bencinski servis na Prevaljah. Ko je od uslužbencev prejel denar, je zapustil bencinski servis in se usedel v osebno vozilo naključnega voznika, ki je nameraval natočiti gorivo. S silo je zahteval prevoz in tudi denar. 

Z današnjim dnem se bo začela uporabljati večina novosti novega družinskega zakonika. Glavna je prenos pristojnosti za odločanje o ukrepih za varstvo koristi otroka s centrov za socialno delo na sodišča. Zakonik prinaša tudi prenovljene določbe o starševski skrbi, svetovanju parom v težavah in skupnem starševstvu v primeru razveze.

Rdeči križ je po več kot petih letih prijavil ugrabitev svojih sodelavcev v Siriji. Kot je organizacija sporočila v nedeljo v Ženevi, so novozelandsko medicinsko sestro in dva sirska voznika ugrabili 13. oktobra 2013, od takrat pa so v ujetništvu skrajne skupine Islamska država.

KRKA DOMA:  V Kulturnem centru v Semiču, je župnija Semič, včeraj zaradi velikega zanimanja pripravila kar dva dobrodelna koncerta za obnovo cerkve sv. Štefana.  Na obeh so napolnili dvorano tamkajšnjega kulturnega centra in zbrali kar 12.000€.  Dela pa bodo predvidoma končana do 200. obletnice posvetitve cerkve leta 2021.

Brežiški policisti so bili v soboto popoldne obveščeni o nasilju v družini. Pijan 36-letni moški je bil fizično in psihično nasilen nad starši.  Mami je grozil in jo tako pretepel, da je zaradi poškodb obležala. 
Prav tako v soboto, nekaj po 21. uri pa so policiste poklicali na pomoč iz lokala v Šentjerneju, kjer naj bi pijan moški razbijal inventar. Ob prihodu policistov je kršitelj napadel enega izmed policistov in ga udaril v glavo. Zoper 22-letnega nasilneža, ki je policistom tudi grozil, so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Lažje poškodovanega policista so oskrbeli v novomeški bolnišnici. 

Dela na regionalni cesti Planina-Sevnica so se začela novembra 2017, a so se zavlekla zaradi zahtevnega terena, med zimo pa so dela začasno prekinili. Cesto na kateri naj bi se dela zaključila novembra lani, bodo odprli junija. Vrednost naložbe znaša dobra dva milijona evrov.

Krka ob enih, 15.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri