Mojca Šapla 1 Odkrito.si

Spodnje perilo za usodno žensko

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

deklica Petisvet.si

Reinkarnirana deklica se spominja 10 prejšnjih ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

2 kraljica Svet24.si

Kraljico so evakuirali zaradi invazije podgan

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

Primož Vrhovec in Jan Bučar Njena.si

Ima slovenski igralec skrivno hči?

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dan odprtih vrat novomeške vojašnice

Piše: M.K.

Čas objave:
07.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Spet se bomo vozili dražje. Bencin in dizel, sta se na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest opolnoči znova podražili. Cena 95-oktanskega bencina se je povišala za 0,6 centa na 1,355 evra, dizla pa za 1,3 centa za liter. Gre za najvišje cene teh pogonskih goriv po jeseni. 

Tudi vrečke iz biološko razgradljivega materiala, ki veljajo za okolju prijaznejšo alternativno plastičnim vrečkam, lahko obremenjujejo naravo dlje časa, kot menijo številni. Britanske raziskave kažejo, da lahko po treh letih pod zemljo ali morjem še vedno ostanejo tako stabilne, da prenesejo več kot dva kilograma teže.

KRKA DOMA: Slovenska vojska svoj dan praznuje 15. maja. Slovenski vojakinje in vojaki obiskovalce ob tej priložnosti tudi letos vabijo na dneve odprtih vrat. Danes je svoja vrata obiskovalcem odprla novomeška vojašnica Franceta Uršiča. 

Pediatrični oddelek Splošne bolnišnice Brežice so 30. aprila obiskale Srčne mamice. Oddelku so podarile prenosna monitorja za merjenje vitalnih funkcij otrok. Svoje poslanstvo doniranja so strnile v projekt in društvo, ki opravlja svoje poslanstvo že od leta 2011. Ob dobri, dodatni podpori medicinske opreme pa delo bistveno lažje steče in mali junaki zelo hitro uberejo pot do ozdravitve.

Ob praznovanju zaščitnika sv. Florjana, so se 5. maja v župnijski cerkvi sv. Mohorja in Fortunata z gasilskimi praporji zbrali gasilci iz petih društev občinskega gasilskega poveljstva Občine Žužemberk. Obreda se je udeležilo več kot šestdeset gasilcev. 
V podružnični cerkvi sv. Križa župnije Žužemberk, pa je bila v nedeljo slovesnost ob blagoslovu obnovljenega oltarja sv. Antona Padovanskega. Zahtevna obnova je potekala pod budnim nadzorom, smernicah in sodelovanjem Zavoda za varstvo kulturne dediščine Novo mesto.

Krka ob enih, 07.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri