900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Migranti ugrabili Belokranjca

Piše: M.K.

Čas objave:
09.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Po današnjih pogajanjih med predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja bo predvidoma jasno, v kolikšni višini bo zaposlenim v javnem sektorju izplačan letošnji regres za letni dopust. Vladna pogajalska skupina je v ponedeljek za zaposlene v javnem sektorju, katerih plače ne presegajo minimalne, predlagala 1050 evrov regresa, za vse ostale pa je ostala pri svojem izhodiščnem predlogu, torej regresu v višini minimalne plače, to je 886,63 evra.

Potem ko sta že znana finalista lige prvakov, bosta drevi še finalista evropske lige. Na povratnih tekmah polfinala bo ob 21. uri Chelsea gostil Eintracht iz Frankfurta, Valencia pa londonski Arsenal. Finale bo 29. maja v Bakuju, zmagovalec pa si bo priigral nastop v ligi prvakov v prihodnji sezoni.

KRKA DOMA: V Beli krajini naj bi skupina migrantov včeraj ugrabila domačina, ko je ta delal v vinogradu. Zvezali naj bi ga z vrvjo, stlačili v prtljažnik njegovega avta in pobegnili proti Italiji. Pri Sežani naj bi ga izpustili in pot čez mejo nadaljevali sami.  Stekla je intenzivna kriminalistična preiskava v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi, s pomočjo katerih so bili storilci tudi prijeti.

Letošnja pomlad je prinesla težko pričakovan zaključek prenove novomeškega mestnega jedra. Župan Gregor Macedoni je ob tem izrazil zadovoljstvo ob zaključeni prenovi mestnega jedra, ki ga bodo uradno odprli jutri.  Za živahen večerni utrip bodo v Zavodu Grem v mesto poskrbeli z uveljavljeno Nočjo nakupov od 18. ure dalje. Na koncertu, ob 19. uri, ki ga bosta povezovala Renata Mikec in Jani Muhič, pa bodo obiskovalci lahko prisluhnili enajstim domačim in tujim skladbam, med katerimi se bodo obema zasedbama pridružili Dan D, DMP, Generator, generacija Rudolfovo in Županova torta.

Na Centru za izobraževanje in kulturo Trebnje so skrili zaklade, ki jih bodo pustolovci lahko odkrivali prihodnji teden na brezplačnih delavnicah v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja. 
Delavnice, tečaje in druge priložnosti za (brezplačno) nabiranje novih znanj in veščin na osrednji kulturno-izobraževalni ustanovi v dolinah rek Temenica in Mirna bodo prihodnji teden tako predstavljali v stavbi na CIK Trebnje, v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje in Športnem parku Trebnje.

Krka ob enih, 09.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri