900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Veter in padavine povzročala težave

Piše: M.K.

Čas objave:
14.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Ministrstvo za zdravje bo konkretne načrte za obvladovanje čakalnih dob do konca letošnjega leta opredelilo v aneksu številka dve k splošnemu dogovoru, so napovedali. Med drugim načrtujejo dvig cene vseh prvih pregledov glede na razpoložljiva finančna sredstva. Kot vzpodbudno ocenjujejo, da se število čakajočih bolnikov zmanjšuje. Od začetka oktobra lani, do začetka letošnjega marca se je zmanjšalo za 40.180 čakajočih oziroma za dobrih 24 odstotkov. 

Vsako leto drugi torek v maju obeležujemo evropski dan ozaveščanja o možganski kapi. Samo v Sloveniji prizadene okoli 4000 ljudi letno. Najpomembnejša preventiva je zdrav način življenja. Zelo pomembne so tudi redne meritve krvnega tlaka, krvnih maščob in sladkorja ter srčnega utripa.

KRKA DOMA:  
Na upravi za zaščito in reševanje so včeraj zabeležili več intervencij zaradi močnega vetra. Dežurni delavci komunalnih in cestnih podjetij ter gasilci iz 51 prostovoljnih gasilskih društev in štirih poklicnih gasilskih enot so posredovali v skupno 55 dogodkih. Med drugim tudi v občinah Brežice, Krško, Metlika in Semič, kjer je močan veter podiral drevesa, odkrival strehe na objektih, uničeval reklamne kozolce, zaradi podrtega drevja na daljnovode je bila prekinjena dobava z električno energijo, močne padavine pa so povzročale poplave. 

Britanski princ Edward danes začenja dvodnevni obisk v Sloveniji, kjer ga gosti predsednik republike Borut Pahor. Prvi dan slovensko-britanskega prijateljstva obeležujeta v Beli krajini, v Gornjem Suhorju pri Vinici. Princ je bil na obisku v Sloveniji že leta 2013. Po pričakovanjih urada predsednika republike bo njegov obisk zagotovo dal dodaten zagon dvostranskim odnosom med državama.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto letos obeležuje 50-letnico delovanja. Kot prvi izmed dogodkov, ki jih pripravljajo skozi celo leto, ta teden poteka Obrtno-podjetniški teden tematskih predavanj, srečanj in mreženja podjetnikov.  30. maja na gradu Grm pripravljajo  koncert v stilu sedemdesetih let v izvedbi ABBA PLATIN. Vrhunec dogajanja pa bo slavnostna akademija v Kulturnem centru Janeza Trdine , 28. novembra 2019, ko bodo podelili priznanja in plakete jubilantom za jubileje ter posebna priznanja najzaslužnejšim obrtnikom in podjetnikom.

Krka ob enih, 14.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri