Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - 50 let OŠ s prilagojenim programom Mirna

Piše: M.K.

Čas objave:
16.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Vlada naj bi po napovedih ministra Aleša Šabedra danes obravnavala tudi aneks številka ena k splošnemu dogovoru, ki bo na novo določil zgornjo mejo obremenitve, pri kateri bi zdravniki lahko odklanjali nove bolnike. Šabeder računa, da bo s sprejemom aneksa vsaj nekoliko pomiril preobremenjene družinske zdravnike, ki so ponekod že podali odpovedi. 

Ciper je v teh dneh za razliko od Slovenije, kjer beležimo ene od najhladnejših majskih dni, zajel vročinski val. V tamkajšnji prestolnici so tako danes namerili nič manj kot 37 stopinj Celzija, kar je sicer po navedbah ciprskih vremenoslovcev zelo neobičajno za ta del leta. 

KRKA DOMA: Pošta Slovenije išče nove sodelavce tako doma kot v tujini, po dobri izkušnji pa kandidate išče tudi v romski skupnosti. Z zaposlitvijo Marka Stojanoviča iz novomeškega romskega naselja Brezje imajo odlične izkušnje, zato so pripravljeni v svoje vrste sprejeti še koga. Pred dnevi je Pošta v prostorih novomeškega Razvojno izobraževalnega centra predstavnikom romske skupnosti z Dolenjske in iz Bele krajine predstavila zaposlitvene možnosti. Vendar se je te, kljub posredovanju Urada za narodnosti, udeležil en sam kandidat. Edini kandidat je bil le 23-letni Srečko Dolenc z Lokev pri Črnomlju, ki pa že ima nekaj let delovnih izkušenj. Zanimive podrobnosti v današnji oddaji s Krko naokoli.

16. maj je mednarodni dan celiakije. Člani društva Celiac – Življenje brez glutena so ob tej priložnosti včeraj pripravili info stojnico, v pritličju Splošne bolnišnice Novo mesto. Predstavili so delovanje društva in brezglutensko dieto in svetovali na podlagi lastnih izkušenj. V društvo beležijo velik porast članstva, kar pomeni, da v zadnjem času z izboljšano diagnostiko in vse boljšim osveščanjem javnosti, odkrijejo vedno več bolnikov

Nedavno so obeležili 50. obletnico delovanja Osnovne šole s prilagojenim programom Mirna. V do zadnjega kotička napolnjeni dvorani doma Partizan je nastopilo vseh 36 učencev šole, ki so zaigrali v avtorski predstavi Levček najde strah. Napisala jo je pedagoška vodja Melita Lekše. Predstava nikogar v dvorani ni pustila ravnodušnega. Organizirana skrb za otroke s posebnimi potrebami se je začela oktobra 1969. V vsem tem času je šolski prag prestopilo 276 učencev. Večina učencev danes je iz občine Trebnje, prihajajo pa še iz občin Žužemberk, Mokronog-Trebelno, Šentrupert, Mirna Peč in Mirna.

Krka ob enih, 16.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri