Mariam Nabatanzi Svet24.si

FOTO: Do 36. leta povila 44 otrok, zdaj so ji ...

alma drešević Svet24.si

Otrok ni več kazal znakov življenja, prisebna ...

jeza Dobra karma

Potlačena jeza se zažira, prepreda … in nas zruši

van-dorsten, kmetija, ruinerwold Svet24.si

O »družini duhov« spregovorila tudi policija. ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

kmetija-2019 Njena.si

Konec šova: Kmetje so se vrnili v objem domačih

Borut Gregorič Njena.si

Tako lepo ženo ima kmet Borut!

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - 50 let OŠ s prilagojenim programom Mirna

Piše: M.K.

Čas objave:
16.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Vlada naj bi po napovedih ministra Aleša Šabedra danes obravnavala tudi aneks številka ena k splošnemu dogovoru, ki bo na novo določil zgornjo mejo obremenitve, pri kateri bi zdravniki lahko odklanjali nove bolnike. Šabeder računa, da bo s sprejemom aneksa vsaj nekoliko pomiril preobremenjene družinske zdravnike, ki so ponekod že podali odpovedi. 

Ciper je v teh dneh za razliko od Slovenije, kjer beležimo ene od najhladnejših majskih dni, zajel vročinski val. V tamkajšnji prestolnici so tako danes namerili nič manj kot 37 stopinj Celzija, kar je sicer po navedbah ciprskih vremenoslovcev zelo neobičajno za ta del leta. 

KRKA DOMA: Pošta Slovenije išče nove sodelavce tako doma kot v tujini, po dobri izkušnji pa kandidate išče tudi v romski skupnosti. Z zaposlitvijo Marka Stojanoviča iz novomeškega romskega naselja Brezje imajo odlične izkušnje, zato so pripravljeni v svoje vrste sprejeti še koga. Pred dnevi je Pošta v prostorih novomeškega Razvojno izobraževalnega centra predstavnikom romske skupnosti z Dolenjske in iz Bele krajine predstavila zaposlitvene možnosti. Vendar se je te, kljub posredovanju Urada za narodnosti, udeležil en sam kandidat. Edini kandidat je bil le 23-letni Srečko Dolenc z Lokev pri Črnomlju, ki pa že ima nekaj let delovnih izkušenj. Zanimive podrobnosti v današnji oddaji s Krko naokoli.

16. maj je mednarodni dan celiakije. Člani društva Celiac – Življenje brez glutena so ob tej priložnosti včeraj pripravili info stojnico, v pritličju Splošne bolnišnice Novo mesto. Predstavili so delovanje društva in brezglutensko dieto in svetovali na podlagi lastnih izkušenj. V društvo beležijo velik porast članstva, kar pomeni, da v zadnjem času z izboljšano diagnostiko in vse boljšim osveščanjem javnosti, odkrijejo vedno več bolnikov

Nedavno so obeležili 50. obletnico delovanja Osnovne šole s prilagojenim programom Mirna. V do zadnjega kotička napolnjeni dvorani doma Partizan je nastopilo vseh 36 učencev šole, ki so zaigrali v avtorski predstavi Levček najde strah. Napisala jo je pedagoška vodja Melita Lekše. Predstava nikogar v dvorani ni pustila ravnodušnega. Organizirana skrb za otroke s posebnimi potrebami se je začela oktobra 1969. V vsem tem času je šolski prag prestopilo 276 učencev. Večina učencev danes je iz občine Trebnje, prihajajo pa še iz občin Žužemberk, Mokronog-Trebelno, Šentrupert, Mirna Peč in Mirna.

Krka ob enih, 16.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri