Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - 4 družinski zdravniki iz ZD Brežice dajejo odpovedi

Piše: M.K.

Čas objave:
23.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Na današnjem posvetu v Ljubljani o Domino učinku zakona o minimalni plači  je generalna direktorica GZS Sonja Šmuc izpostavila, da je bilo lansko sprejetje novele zakona o minimalni plači nepremišljeno in bo najbolj prizadelo ranljive posameznike, ki bodo težje našli delo, podjetja in panoge. Posledice pa bodo občutili tudi ostali, saj se bodo podražili živila, vrtci in domovi za ostarele.

Prireditelji kolesarske dirke po Sloveniji so sporočili, da bo letos na slovenskih cestah dirkal nemški prvak Pascal Ackermann, ki je v zadnjih dneh zabeležil dve etapni zmagi na dirki po Italiji. Letos je dosegel pet zmag in je po številu zmag šesti kolesar na lestvici na kateri vodi Primož Roglič z devetimi zmagami.

KRKA DOMA:  
Štirje družinski zdravniki iz ZD Brežice z junijem dajejo odpovedi zaradi nevzdržnih sistemskih delovnih razmer, ki ne omogočajo več varne in kakovostne skrbi za bolnike. Odpovedni rok se jim izteče konec avgusta, a so vodstvu predlagali podaljšanje do 15. septembra. Odpovedi so namreč pripravljeni umakniti ob uresničitvi njihovih zahtev. 

Na območju Češče vasi, blizu konjeniškega centra v teh dneh rušijo stare objekte. Kot so za Radio Krka sporočili z Mestne občine Novo mesto, je občina naročila rušenje do sedaj neurejenih devetih objektov, ki ga izvaja podjetje Judež d. o. o.. Na novomeški občini so potrdili, še da je predvidena tudi gradnja bazena v bližini prenovljenega velodroma, v Češči vasi.

V avli Kulturnega doma v Straži so včeraj odprli razstavo ob zaključku projekta Z igro do prvih turističnih korakov. Pripravili so jo otroci vrtca Krkine lučke pri OŠ Vavta vas, ki so prvič sodelovali s Turistično zvezo Slovenije. Razstava temelji na raziskovanju in spoznavanju domačega kraja, osrednja tema pa je bila turistični spominek. Veseli jih, da jih ob takih projektih podpira Občina Straža. Tokrat jim je pomagala s knjigo o Straži, različnimi brošurami, zastavo in grbom občine. 

Krka ob enih, 23.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri