mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - KVARTET TETRAKIS :4 navdušil v Novem mestu

Piše: M.K.

Čas objave:
31.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Agencija za varnost prometa opozarja, da so kolesarji in motoristi najbolj ranljive skupine udeležencev v prometu, zato tako njih kot tudi vse voznike pozivajo k največji možni stopnji previdnosti, sploh ob koncu tedna, ko bo gostota prometa povečana, tudi zaradi ugodnejšega vremena. V agenciji zato svetujejo, naj so vozniki na cestah kar najbolj pozorni, ker je za nastanek nesreče dovolj že na videz neznatna človeška napaka.

Finančna uprava RS (Furs) bo danes še preostalim zavezancem po pošti na dom poslala informativne izračune dohodnine za leto 2018. Prvi paket izračunov je približno 950.000 zavezancev prejelo v prvih dneh aprila in tisti, ki so lani med letom državi plačali preveč dohodnine, so jo medtem tudi že prejeli vrnjeno.

KRKA DOMA:  Šolski center Novo mesto, ki je največja izobraževalna ustanova v Sloveniji, bo 23.junija dobil novo vodstvo. Dosedanji direktor Štefan David, ki je nizal uspehe v kar šestih zaporednih mandatih, se za novega ni potegoval, edini kandidat, ki je tudi uspel na razpisu, pa je dosedanji ravnatelj Višje strokovne šole in Davidov namestnik dr. Matej Forjan. 
Štefan David sicer ostaja na Šolskem centru, saj mu do upokojitve manjkata še približno dve leti. Z dolgoletnim direktorjem novomeškega šolskega centra se je pogovarjala kolegica Renata Mikec v oddaji »S Krko naokoli«, ki ji lahko prisluhnete že čez nekaj minut. 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v sklopu ciljev strategije lokalnega razvoja lokalne akcijske skupine Posavje Komunali Sevnica kot vodilnemu partnerju potrdilo projekt Olje nekoliko drugače. Stal bo dobrih 200.000 evrov, omenjeni sklad ga bo podprl z nekaj več kot 130.000 evri. V projekt nameravajo vključiti nekaj več kot 70.000 prebivalcev Posavja. V občinah Sevnica, Krško, Brežice, Kostanjevica na Krki in Radeče bodo namestili ulične zbiralne posode. Šolarjem od prvega do petega razreda pa bodo v navedenih občinah razdelili zbirne, nekaj več kot dvolitrske posode.

V Kulturnem centru Janeza Trdine, v Novem mestu, je bil v sredo, v sklopu festivala Sem glasba, sem mesto edinstven nastop skupine KVARTET TETRAKIS: 4. Pripravili so koncert, ki ga je povezovala številka 4. Bili so 4 tolkalci, zaigrali so 4 skladbe in igrali so s 4 palčkami. 
Po starogrškem prepričanju je ves svet urejen v znamenju štirice. Tetrakis, je zaporedje prvih štirih števil 1, 2, 3, 4, katerih seštevek je deset, tj. sveta dekada). Več o pomenu števila 4 in festivalskem dogajanju pa preberite na spletni strani radiokrka.si.

V Novem mestu danes poteka tradicionalni, 4. POP UP WINE FESTIVAL, ki se odvija v mirnem okolju rustikalnega Grmskega gradu nad Novim mestom. Festival bo letos v sodelovanju z BMW Makoma Novo mesto poskrbel tudi za brezplačni prevoz udeležencev na sam kraj dogodka in tudi potem domov, saj želijo poskrbeti za varnost obiskovalcev. 

Krka ob enih, 31.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri