Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - OŠ Koprivnica bo dobila prizidek

Piše: M.K.

Čas objave:
05.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Slovenija po višini bruto minimalne plače med 22 državami EU s tem institutom zaseda deveto mesto, po letošnjem zvišanju pa sodi med države s skromnejšimi dvigi, je razvidno iz letnega poročila o minimalni plači v EU in na Norveškem, ki ga je v ponedeljek objavila Evropska fundacija za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer Eurofound.

Vsako pitje alkohola je tvegano in lahko pripelje do škodljivih posledic za posameznikovo zdravje. Svetovna zdravstvena organizacija je alkohol celo uvrstila med rakotvorne snovi. Prav tako niso nizki niti zdravstveni stroški, povezani s pitjem alkoholnih pijač. V Sloveniji ti znašajo okoli 147 milijonov evrov letno.

KRKA DOMA: Krški župan Miran Stanko in direktor Komunale krškega Kostaka Jože Leskovar sta v Koprivnici včeraj podpisala pogodbo o gradnji prizidka in rekonstrukciji tamkajšnje osnovne šole. Naložba, ki jo bo krška občina pokrila sama, bo v celoti stala približno 900.000 evrov. Prizidek, ki ga bodo začeli graditi te dni, namerava izvajalec, da ne bi motili pouka, zgraditi med šolskimi počitnicami oz. do začetka novega šolskega leta, ostali del naložbe z opremljanjem nameravajo končati do prihodnje pomladi. 

V sklopu projekta SCiDROM MakeRSPACE je na Šolskem centru Novo mesto nastal edinstven šolski laboratorij. Laboratorij za odprto inoviranje so uradno odprli včeraj. Pobuda za takšen laboratorij je prišla od njihovih dijakov in mentorjev, je povedal direktor Šolskega centra Novo mesto Štefan David, z namenom, da združijo talentirane mlade, ki bodo lahko uresničevali svoje ideje. Gre za zajetno investicijo, ki pa nikoli ne bo dokončana, saj jo bodo ves čas nadgrajevali.

Osnovna šola Šentjernej in Območno združenje Rdečega križa Novo mesto, v sodelovanju s šentjernejsko občino vabita na dobrodelni koncert Vrtiljak življenja. Koncert bo jutri, ob 19. uri, v Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju. Nastopili bodo učenci in učitelji OŠ Šentjernej z gosti. Ves izkupiček koncerta bo namenjen otrokom družine v stiski. Pred in po koncertu bo dobrodelni bazar z izdelki učencev OŠ Šentjernej. Koncert bo potekal pod pokroviteljstvom Občine Šentjernej.  Brezplačne vstopnice lahko prevzamete na blagajni Kulturnega centra Primoža Trubarja. 

PGD Stranska vas je v soboto pripravilo 24. gasilsko tekmovanje za pokal občine Semič in 13. tekmovanje za pokal Bele krajine. Na tekmovanje se je prijavilo 20 ekip iz Ljubljane, Grosuplja, Kočevja in Novega mesta.  V različnih kategorijah so slavila prostovoljna gasilska društva Petrova vas, Kot-Brezje, Semič in PGD Lokvica.  Več o rezultatih na radiokrka.si.

Krka ob enih, 05.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri