otroci, mobilni telefon Svet24.si

Slovenski psihiatri pozivajo: prepovejte mobitele ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 23. septembra

planeti Svet24.si

Tedenski horoskop: doseči se bo dalo veliko, a bo...

otroci, mobilni telefon Svet24.si

Slovenski psihiatri pozivajo: prepovejte mobitele ...

AdobeStock_130683533 Odkrito.si

Katero bolezen razkriva vonj tvoje kože?

ljubezen-na-vasi Njena.si

Se je spomnite? Paulina se je vrnila v vsem svojem...

Ula Furlan in Miša Molk Premiera Kralj na Betajnovi 2014 - M24 - MVavpotič Njena.si

Ula Furlan se je preselila nazaj k mami Miši Molk

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeški župan sprejel predane krvodajalce

Piše: M.K.

Čas objave:
06.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Vlada je danes sprejela predlog novele zakona o davku na dodano vrednost (DDV). Ta med drugim uveljavlja možnost uporabe znižane stopnje DDV na elektronske publikacije in s tem izenačitev teh s tiskanimi publikacijami.  

Čeprav se je rok za poročanje Agenciji RS za okolje (Arso) o embalaži, dani v promet na slovenski trg v letu 2018, iztekel že s koncem marca, agencija še vedno prejema poročila zamudnikov. Oddanih letnih poročil je okrog 6000, podatkov pa še niso analizirali. Poročanje je sicer bilo letos prvič obvezno tudi za subjekte, ki dajo letno na trg manj kot pet ton embalaže. Namen tega je pridobiti celovite podatke o dejansko dani embalaži na trg v Sloveniji.

KRKA DOMA: 
Župan Gregor Macedoni je na slovenski dan krvodajalcev, 4. junija, na Loki sprejel najbolj požrtvovalne darovalce krvi iz novomeške občine. Zahvaljujoč angažiranosti krvodajalcev, novomeška občina sodi v slovenski vrh po količini darovane krvi. Sprejema so se udeležile krvodajalke, ki so opravile darovanje krvi od petindvajsetkrat do tridesetkrat in krvodajalci, ki so kri darovali več kot petdesetkrat, kar predstavlja pet odstotkov slovenskega prebivalstva.  Župan je izpostavil, da je dejanje krvodajalcev izraz njihove srčnosti, sočutja in solidarnosti.  Zahvalil se je tudi tudi predsednici Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto Vesni Dular in vodji Centra za transfuzijsko dejavnost dr. Mojci Šimc. Obe organizaciji namreč skrbita, da ne zmanjka te dragocene tekočine, ki je rešila marsikatero življenje.
 
Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in direktor podjetja TGH d. o. o. Stjepan Jarnević sta včeraj podpisala gradbeno pogodbo za izgradnjo kanalizacijskega sistema Vinica – Drenovec. Gre za pomemben projekt, ki bo prispeval h kakovosti življenja tamkajšnjih prebivalcev. Gradbena dela naj bi se začela že v tem mesecu in zaključila najkasneje do konca letošnjega oktobra.

Na gradu Grm v Novem mestu, so včeraj popoldne pripravili Pedenjpedov zaključek šolskega leta in 10. zaporedno športno prireditev. Pestro dogajanje za vrtčevske otroke in njihove starše so poimenovali Pedenjeped gre v cirkus. Posebno, razvedrilno in umetniško zabavo je pričaralo Gledališče Ane Monro iz Ljubljane. 

Kolesarsko društvo Papež Gabrje Podgorje je v petek obeležilo 20.letnico delovanja. V dvajsetih letih so priredili 35 dirk, od tega 6 na najvišjem, državnem nivoju. Društvo danes šteje 50 članov.  Predsednica kolesarskega kluba Adria Mobil,  Mojca Novak in direktor Bogdan Fink, sta kolesarskemu društvu Papež Gabrje Podgorje in njegovemu predsedniku Slavku Matku ob okrogli obletnici izročila posebno priznanje. 

Krka ob enih, 06.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri