hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Metliška Kolpa v Zagrebu odprla nov salon

Piše: M.K.

Čas objave:
07.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Danes na predlog Združenih narodov prvič obeležujemo svetovni dan varne hrane, katerega osnovni namen je ohraniti zavedanje, kaj za človeštvo pomeni varna hrana in kakšna vrednota je ta. Hrana nam daje energijo, pomembna je tudi za zdravje in počutje, so opozorili pri ZN in dodali, da prepogosto mislimo, da je varna. 

Nezadržno se bliža dirka Po Sloveniji in nanjo se že četrtič zapored vrača Britanec Mark Cavendish. Je eden najbolj karizmatičnih in prepoznavnih kolesarjev zadnjih 15 let. V karieri je dosegel 146 zmag.Od leta 2016, ko je prvič nastopil na dirki Po Sloveniji še ni dosegel etapne zmage. Še najbližje je bil leta 2017, ko je na novomeškem Glavnem trgu dosegel drugo mesto.

KRKA DOMA: Metliška Kolpa je doma v številnih domovih, včeraj je dobila še enega. V Zagrebu je odprla prvi razstavno prodajni salon. Salon se razprostira na 950 kvadratnih metrih, na naslovu Savska opatovina 36, to je pri City Centru One West. V salonu Kolpa razstavlja predvsem artikle višjega in srednjega cenovnega razreda - od kopalnih kadi, masažnih sistemov, tuš kabin, masažnih kabin, parne savne in kopalniškega pohištva. Podjetje prodaja v 44-ih državah, 80 odstotkov izdelkov pa izvaža na zahtevne evropske trge. Upravljajo lastna podjetja v Nemčiji, Rusiji, na Hrvaškem, v Srbiji, Črni gori in na Madžarskem.

Župan Gregor Macedoni in predsednica sveta Krajevne skupnosti Drska Mira Retelj sta v družbi otrok iz vrtca Pedenjped, enote Rdeča kapica, v sredo uradno odprla prenovljeni odsek ceste na ulici Drska. Od križišča s Šegovo ulico do konca slepe ulice pri železniški progi je zgrajen pločnik in javna razsvetljava, urejena je bila komunalna infrastruktura in izvedena sanacija cestišča.  Na območju Drske, ki je eden najhitreje rastočih predelov novomeške občine, so načrtovane tudi nadaljnje prenove cest. Med drugim je že izdelana dokumentacija za prenovo na odseku do Topliške ceste. 

Obisk pripravljalnega otroškega vrtca v romskem naselju Kerinov Grm pri Krškem se zadnja leta krepi, je ob včerajšnjem dnevu odprtih vrat večnamenskega centra, v katerem deluje, povedala tamkajšnja svetovalna delavka Olivera Mirković. V vrtcu skrbijo tudi za obšolske dejavnosti, ki jih izvaja ljubljanski Center šolskih in obšolskih dejavnosti. Mirkovićeva je povedala, da je v omenjeni vrtec, ki je začel delovati aprila leta 2011, v tem šolskem letu redno vpisanih 12 otrok. Izboljšuje se tudi odziv staršev, ki svoje otroke zadnja leta bolj redno pošiljajo v vrtec, hkrati so starostno mejo vpisanih otrok z začetnih štirih znižali na dve leti.

Krka ob enih, 07.06.2019

Informativna oddaja Krka ob enih, 13.09.2018