severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

orehovlje, uhajanje plina Svet24.si

FOTO: V Orehovljah delovni stroj poškodoval ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

jernej šugman Njena.si

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Sodišče osumljenim ugrabiteljem podaljšalo pripor

Piše: M.K.

Čas objave:
11.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Še en vroč dan, v katerem bodo temperature marsikje po državi spet presegle 30 stopinj Celzija, bodo tokrat spremljale krajevne nevihte. Po podatkih Agencije za okolje bodo te nastajale popoldne in zvečer, kakšna bo možna tudi ponoči. Nekatere od njih bodo tudi močnejše, z nalivi in točo. 

Zaposlitvene namere slovenskih delodajalcev so za tretje četrtletje najmočnejše v zadnjih dveh letih in med najmočnejšimi tudi v svetovnem merilu. Neto napoved zaposlovanja znaša plus 20 odstotkov, kar je 11 odstotnih točk več kot v prejšnjem četrtletju. Najmočnejše zaposlitvene namere so v gradbeni panogi, ter v panogah kmetijstva, lova, gozdarstva in ribolova ter v oskrbi z elektriko, plinom in vodo.

KRKA DOMA: Trem tujcem, obdolženim, da so v začetku maja ugrabili 79-letnega Belokranjca, je novomeško okrožno sodišče za en mesec podaljšalo pripor. Kot so navedli na sodišču, so obdolženi kaznivega dejanja ropa, ugrabitve in odvzema motornega vozila, pripor pa jim je bil podaljšan zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti. Zadeva je trenutno v fazi sodne preiskave, ki po navedbah novomeškega tožilstva še ni končana. 

Predsednik republike Borut Pahor in pravosodna ministrica Andreja Katič sta včeraj ob dnevu odprtih vrat obiskala Prevzgojni dom Radeče. Oba sta v svojih nagovoril ocenila, da dom, v katerem je trenutno na prevzgoji 24 mladostnikov, slednjim ponuja odlično priložnost, da dobijo navdih za novo življenje, ki jih še čaka. Mlade je pozval, naj svojim vzgojiteljem dajo priložnost, da bi jim lahko pomagali, saj je pred njimi še celo življenje.

V Trebnjem se je v soboto, 8. junija začel 52. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov. V edinstvenih in navdihujočih prostorih ustvarja sedem umetnikov iz šestih držav, v soboto pa bodo s svojimi umetninami obogatili zbirko več kot 1300 del, ki jih hrani tamkajšnja Galerija likovnih samorastnikov. Umetniki bodo do vključno petka ustvarjali pred očmi obiskovalcev galerije vsak dan od 9. do 12. in od 14. do 18. ure, le v sredo samo dopoldne. V soboto pa bo ob 10. uri zaključek tabora s predajo del.

Krka ob enih, 11.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri