severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

orehovlje, uhajanje plina Svet24.si

FOTO: V Orehovljah delovni stroj poškodoval ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Ključna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ...

lea sirk Njena.si

Lea Sirk presenetila z globokim dekoltejem

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Mobilna hiška Adria čaka na prve dopustnike

Piše: M.K.

Čas objave:
05.07.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Italijanski notranji minister Matteo Salvini, ki bo danes obiskal Trst, je v četrtek zvečer ponovil, da če za varovanje meje s Slovenijo ne bodo zadoščale policijske patrulje, bo Italija na meji postavila zaščitne ovire. V znak nasprotovanja tem ukrepom in v podporo ohranitvi odprtih meja so danes na Tržaškem in Goriškem pripravili več protestnih shodov.

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je včeraj obiskala več hrvaških mejnih prehodov na meji z Bosno in Hercegovino. Poudarila je, da ne želi rezilne žice na meji med državama, ravnanje hrvaške obmejne policije z migranti pa je označila za primerno. Meni, da mora Bruselj dojeti, da se Evropska unija brani na hrvaški meji.

KRKA DOMA: V kampu Podzemelj je Območno združenje RKS Novo mesto v mobilni hiški Adria pripravilo vse potrebno, da bodo socialno ogrožene družine v njej preživele nekaj sproščenih dopustniških dni. Podjetje Adria dom jim je aprila lani posodilo hiško za preselitev družine Rajk v času obnove njihove hiše.  Mobilna hiška je velika obogatitev njihove ponudbe letovanj za socialno ogrožene družine. Iskreno se zahvaljujejo vsem, ki so omogočili, da bodo družine, ki si letovanja ne bi mogle privoščiti, lahko preživele nekaj brezskrbnih dni v prelepem okolju ob Kolpi.

Letošnje Skupno državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije je bilo v Novem mestu, saj ga je organizirala plesna šola Plesni studio Novo mesto. Prejšnji teden se je v Športni dvorani Leona Štuklja zvrstilo skoraj 3.000 tekmovalcev, ki so prikazali odlične plesne nastope različnih zvrsti. Tudi plesalci Plesnega studia Novo mesto so se tekmovanja udeležili v velikem številu in dosegli vrhunske rezultate, ter kar šestkrat postali državni prvaki v svoji kategoriji, poleg tega pa še petkrat stali na stopničkah. Na rezultate so zelo ponosni, ogledate pa si jih lahko na spletni strani radiokrka.si.

Prejšnji teden se je začelo napovedano urejanje parkirišč in zelenega pasu ob izlivu potoka Težka voda v Krko. Projekt, vreden slabih 222 tisoč evrov, obsega ureditev 38 parkirnih mest, dostopne ceste, javne razsvetljave in peš površin, ki se bodo navezovale na načrtovano brv Kandija – Loka. Dela bodo predvidoma trajala štiri mesece. V poletnih mesecih pa se začenja tudi projektiranje brvi Kandija – Loka, ki je načrtovana v neposredni bližini parkirišča.

Krka ob enih, 05.07.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri