mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Lepo darilo Novemu mestu

Piše: M.K.

Čas objave:
10.07.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Policija v Osijeku je potrdila, da so sinoči prijeli 61-letnega osumljenca za umor 50-letne socialne delavke v centru za socialno delo v Đakovu. Osumljenec je včeraj okrog poldneva ustrelil tudi 35-letnega pravnika centra, ki je zaradi hudih poškodb glave v kritičnem stanju v bolnišnici v Osijeku.

Slovenska karitas in Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) pred novim šolskim letom spet organizirata dobrodelni akciji Pokloni zvezek in Poštar Pavli polni šolske torbe. Zbirajo zvezke, barvice, svinčnike in druge šolske potrebščine ter finančna sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin. Zbrane potrebščine bodo otrokom razdelili avgusta.

KRKA DOMA: 
Mestna občina Novo mesto je včeraj na rotovžu predstavila projekt Tematska pot gradišče Marof in Kettejev drevored, s katerim se začenja urejanje širšega območja priljubljene zelene oaze, na kateri je v prihodnosti predviden interaktiven arheološki park. Novomeščanom bo tako na Marofu že kmalu na voljo nova parkovna površina za kakovostno preživljanje prostega časa. Gre za lepo darilo mestu, saj združuje naravno in kulturno dediščino Novega mesta, hkrati pa zelo funkcionalno ureja to območje, pravi vodja urada za prostor in razvoj Mestne občine Novo mesto Iztok Kovačič. Opravljen varnostni pregled približno 300 dreves Kettejevega drevoreda je izpostavil 17 starejših dreves, ki so za sprehajalce potencialno zelo nevarna. Ta drevesa bodo med obnovo zamenjali z novimi sadikami, pri ostalih drevesih pa bodo opravili primerno nego. 

Kočevje je po ponedeljkovem neurju s točo, z močnim dežjem in vetrom, ki je odkrival strehe in uničeval infrastrukturo, včeraj obiskal minister za okolje in prostor Simon Zajc. Po ogledu terena je dejal, da škode še niso ocenili, a da naj bi ta zadoščala zahtevam za dodelitev državne pomoči. Ob tem se je gasilcem zahvalil za hitro pomoč in še povedal, da pripravljajo spremembo zakona o odpravi posledic vremenskih nesreč, s katero želijo skrajšati čas, ko intervenira država, in da upoštevajo vse pogostejše tovrstne dogodke v manjših občinah, ki same ne zmorejo tako obsežne sanacije. Omenjeni zakon naj bi popravili in sprejeli prihodnje leto.

Za nagrado Novo mesto za najboljšo kratkoprozno zbirko so nominirani Andrej Blatnik z Ugrizi, Vesna Lemaić s knjigo Dobrodošli, Miha Mazzini s Pohlepom in Andrej Tomažin z Anonimno tehnologijo. Nagrado podeljuje Društvo slovenskih literarnih kritikov, v višini 2000 evrov pa financira novomeška založba Goga. Zmagovalca bodo razglasili v sklopu festivala Novo mesto short, 30. avgusta, na Glavnem trgu v Novem mestu.

Krka ob enih, 10.07.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri