Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kdaj bodo začeli odvažati odpadke iz pogorišča v Zalogu?

Piše: M.K.

Čas objave:
01.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Včerajšnje neurje je predvsem v Prekmurju, na Dolenjskem in Notranjskem povzročilo nekaj nevšečnosti. Meteorna voda je tako zalila več objektov v Beltincih, Odrancih, Črenšovcih, Puconcih in Kočevju. Na Vrhniki je veter prevrnil nekaj šotorov na prireditvi, v Turnišču pa je voda zalila ulico. V Beltincih so gasilci posredovali tudi pri prekrivanju streh dveh objektov, ki jih je razkrilo v neurju.

Na Hrvaškem so danes začele veljati poostrene kazni za kršitelje cestnoprometnih predpisov. Za osem najhujših prometnih prekrškov so podvojili denarne kazni, ki bodo znašale tudi do 2700 evrov.

KRKA DOMA: Odpadke s pogorišča pred dvema letoma pogorele podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži nameravajo začeti odvažati 19. avgusta, so danes napovedali v krškem Kostaku. Ta družba je sicer z okoljskim ministrstvom junija podpisala pogodbo za prevzem, prevoz in obdelavo zaloških odpadkov. Dela morajo končati do konca oktobra.  Na območju podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži je sicer, kot je ugotovila policija, zaradi samovžiga zagorelo 20. julija 2017. Z okoljskega ministrstva so sicer po omenjenem javnem naročilu v začetku junija sporočili, da mora Kostak, ki je edini oddal ponudbo za izvedbo, odvoz odpadkov in njihovo oddajo v obdelavo končati v treh mesecih od podpisa pogodbe.

V družinskem podjetju FerroČrtalič iz Dolenjskih Toplic, kjer že več kot 55 let razvijajo in proizvajajo stroje za površinsko obdelavo, bodo v noči med 5. in 6. avgustom poskrbeli za najbrž najbolj nenavaden izredni prevoz v zgodovini samostojne Slovenije. Z Brniškega letališča bodo namreč s kar tremi posebnimi vozili v njihovo podjetje pripeljali potniško letalo. Gre za letalo Bombardier CRJ 200ER, ki je zadnjih 17 let prevažalo potnike po ZDA, Mehiki in Sudanu. Letalo bo pri FerroČrtalič ključnega pomena za nadaljnji razvoj podjetja in bo služilo raziskavam in razvoju novih inovacij na področju rešitev in tehnologij v letalski industriji.  

V Novem mestu se je včeraj začel mednarodni festival sodobne fotografije Fotopub, ki je zrasel na tradiciji tamkajšnjega festivala dokumentarne fotografije. Festival so začeli z odprtjem skupinske razstave na Osnovni šoli Grm. V sklopu festivalskega programa, ki bo potekal do nedelje, se bo med drugim zvrstilo šest razstav, sodelovalo bo 27 umetnikov in kuratorjev iz desetih evropskih držav, Kitajske ter ZDA. 
Napovedali so, da bodo letos predstavili vrsto novih projektov, "ki na kritičen način vznemirjajo in prevprašujejo, kako razni družbenopolitični rituali sodelujejo pri tvorbi novih pomenov in kako te pomene oblikujejo strukture moči".

Krka ob enih, 01.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri