900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Grm bo dobil novo stavbo

Piše: M.K.

Čas objave:
08.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V južni Sloveniji lahko popoldne nastanejo krajevno močne nevihte, na spletni strani opozarja Agencija RS za okolje. Nastajale bodo krajevne padavine, vmes bodo tudi nevihte. Jutri pa se obeta bolj sončno vreme, tudi topleje bo. Več o vremenu ob koncu oddaje.

V Žusterni so danes opravili nadzor kopališča in odstranili rdečo zastavo, tako da je kopališče spet odprto za kopalce. Ob ugodnih laboratorijskih izvidih je voda tudi vizualno v redu in ni neprijetnega vonja, za zaprtje kopališča pa ni več razloga. 

KRKA DOMA: Novomeški šolski Center biotehnike in turizma Grm, katerega stranska stavba za praktični pouk je februarja pogorela, bo na njenem mestu namesto prvotno načrtovane montažne zgradil večjo in sodobneje opremljeno stavbo. V novozgrajenih prostorih nameravajo poskrbeti tudi za višjo raven pouka. 
Naložba bo po zdajšnji oceni stala približno 2,5 milijona evrov. Pokriti jo nameravajo s približno 1,4 milijona evrov priznane zavarovalnine, razliko naj bi prek razpisnih sredstev poravnalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Več v današnji oddaji S Krko naokoli.

Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je v nagovoru na nedavni zaprisegi nove generacije 36 policistov nadzornikov državne meje, od katerih jih bodo 13 razporedili na novomeško Policijsko upravo, poudarila, da je varovanje meje že nekaj časa ena od prioritet in eden največjih varnostnih izzivov policije. Ocenila je, da je policija pri tem uspešna, kar po njenih besedah priznava tudi tujina. Bobnarjeva je izrazila prepričanje, da je policija pri varovanju meje učinkovita, kar dokazujejo tudi zajetja večjih skupin migrantov, ki nezakonito prečkajo mejo. V zvezi s pomanjkanjem policijskega kadra pa je povedala, da bi "v svoje vrste z veseljem sprejeli še 700 dodatnih policistov". Trenutno je v izbirnem postopku še 18 kandidatov, policija pa bo z javnimi objavami še letos iskala dodatne kadre za delo na meji.

Novomeška delegacija v organizaciji Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto se je v Litvi udeležila mednarodnega dogodka z namenom medgeneracijskega sodelovanja na področju športa. Delegaciji se je pridružila ekipa sedmih novomeških tekačev in maratoncev, ki se je v Novo mesto vrnila z izjemnimi športnimi rezultati in medaljami. Primož Kobe je osvojil absolutno prvo mesto na 21 kilometrov, prvo in drugo mesto v kategoriji starostnic na 21 kilometrov pa Alenka Novak in Jožica Rogelj. S svojimi dosežki so nedvomno spodbudili mlajše udeležence iz Litve in Poljske ter jih navdušili za zdrav ter aktiven način življenja.

Krka ob enih, 08.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri