Mariam Nabatanzi Svet24.si

FOTO: Do 36. leta povila 44 otrok, zdaj so ji ...

motor, motorist, slovenska policija, prometna nesreča Svet24.si

V Stranicah ugasnili življenji dveh motoristov

jeza Dobra karma

Potlačena jeza se zažira, prepreda … in nas zruši

van-dorsten, kmetija, ruinerwold Svet24.si

O »družini duhov« spregovorila tudi policija. ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

kmetija-2019 Njena.si

Konec šova: Kmetje so se vrnili v objem domačih

Borut Gregorič Njena.si

Tako lepo ženo ima kmet Borut!

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kakšen bo most v Mršeči vasi?

Piše: M.K.

Čas objave:
14.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  V gozdu v bližini Podkraja v občini Ajdovščina je v torek medvedka napadla lovca. Lovec se je po navedbah novogoriške policijske uprave medvedki z mladičem nevede približal, ta pa ga je nato ugriznila v nogo ter popraskala po glavi in telesu. 67-letnik je medvedko s kričanjem pregnal in sam poiskal zdravniško pomoč.

Število primerov ošpic se je v svetu v prvih sedmih mesecih letos skoraj potrojilo v primerjavi z enakim obdobjem lani, je v torek opozorila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). To je tudi najvišje zabeleženo število primerov od leta 2006, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

KRKA DOMA: Pri projektu novega mostu v Mršeči vasi v občini Šentjernej, ki po referendumski odločitvi za betonsko izvedbo, za katero pa občina nima denarja, od leta 2016 stoji, je zadnje dni prišlo do premika. Šentjernejski občinski organi in svetniki so namreč podprli novo idejno zasnovo mostu, ki med drugim predvideva jekleno konstrukcijo. Ker naj bi bila gradnja mostu z jekleno konstrukcijo za šentjernejsko občino predraga - naložba naj bi skupaj z davkom terjala skoraj milijon in pol evrov, pa bo ta skušala najti zunanji finančni vir.

Policisti so sinoči v Kanižarici v občini Črnomelj ustavili avto s francoskimi registrskimi tablicami. Ugotovili so, da voznik, 27-letni Rus, v vozilu prevaža deset Eritrejcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Rusu so odvzeli prostost in mu zasegli vozilo, policijski postopki z Eritrejci pa še niso zaključeni. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države bodo 27-letnega Rusa privedli k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Na Območnem združenju Rdečega križa Metlika tudi letos že trinajsto leto zapored izvajajo akcijo Šolar, s katero želijo pomagati osnovnošolcem in srednješolcem pri nakupu šolskih potrebščin, ki prihajajo iz socialno šibkih družin občine Metlike. Letos so že poslali bone 53 otrokom , okoli 10 otrokom pa bo pomoč dana preko plačila položnic, ki jih bodo prejeli za knjige, delovne zvezke s strani šol. Za letošnjo akcijo so po do zdaj znanih podatkih zbrali okoli 2.000 evrov pomoči. Da bi lahko pomagali večjemu številu otrok se za pomoč obračajo na vse, da po svojih močeh pomagate. Svoj prispevek lahko še vedno nakažete na TRR RK Metlika: 02994-0019199751 sklic: 00 2019 s pripisom Šolar 2019

Košarkarji Krke so v tem tednu začeli s pripravami na novo sezono. Trener Simon Petrov je košarkarje v ponedeljek zbral na večernem treningu v Športni dvorani Leona Štuklja. Trenirali bodo večinoma v Novem mestu. Kapetanski trak ostaja pri Juretu Balažiću, ki sezon ne šteje več, počuti se dobro, motiv pa ni sporen. „Boljše službe ni, zame je to užitek,“ je po treningu povedal vidno dobro razpoloženi Balažić, ki se nadeja, da bo imelo moštvo nekaj več športne sreče kot v minulih mesecih. Novomeščani bodo v novi sezoni nastopali v Ligi ABA, domačem prvenstvu Ligi Nova KBM in pokalu Spar.

Krka ob enih, 14.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri