kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Novem mestu zbirajo šolske potrebščine

Piše: M.K.

Čas objave:
21.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Na škofjeloškem pokopališču se bodo danes z vojaškimi častmi poslovili od Ivana Omana, enega ključnih osamosvojiteljev Slovenije in soustanovitelja Slovenske kmečke zveze. Zbrane na pogrebni slovesnosti bo nagovoril predsednik republike Borut Pahor, pred tem pa bo v tamkajšnji cerkvi ob 16. uri pogrebna maša, ki jo bo vodil nadškof Anton Stres. Oman bi septembra dopolnil 90 let.

Policisti Policijske uprave (PU) Celje so z ogledom posledic požara, ki je v noči na torek zajel hlev v naselju Grušce v Občini Šentjur, ugotovili, da je do požara prišlo zaradi samovžiga krme. Na objektu je zgorelo celotno ostrešje, nastalo škodo pa ocenjujejo na okoli 30.000 evrov.

KRKA DOMA:  Število družin, ki s skrbjo pričakujejo novo šolsko leto, saj ne vedo, kako bodo priskrbeli vse potrebno za šolo, je zelo veliko. Socialnih stisk v družinah je žal še vedno mnogo, revščina pa najhuje prizadene otroke. Marsikateri otrok začetek šolskega leta zato pričakuje z negotovostjo. Pri Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto so se tako letos spet odločili, da z akcijo zbiranja šolskih potrebščin pomagajo tistim, ki tovrstno pomoč najbolj potrebujejo. Če lahko tudi vi pomagate in donirate šolske pripomočke, se obrnite na telefonsko številko 041 764 762 (Branka Bukovec, predsednica društva) ali na email naslov: drpdnm@gmail.com. V kolikor se odločite za doniranje finančnih sredstev, lahko to storite na TRR: SI56 0297 0002 0328 455, sklic 00 2019–99, namen: šolske potrebščine. 

V črnomaljski Komunali razvijajo mobilno računalniško aplikacijo »pametno mesto«. Ta bo omogočala boljšo preglednost dela Komunale na terenu, projekt pa prinaša tudi boljšo komunikacijo z uporabniki. Direktor Komunale Črnomelj Samo Kavčič  je povedal, da bodo tudi občani imeli možnost, da si to aplikacijo  naložijo na svoje mobilne telefone in prek nje sporočajo komunali nepravilnosti, ki jih opazijo na terenu. Trenutno je aplikacija v fazi preizkušnja, Kavčič pa predvideva, da jo bodo občani lahko začeli uporabljati jeseni. 

Rekreativno kolesarsko društvo Krško je v nedeljo pripravilo že svoj 17. kolesarski maraton po deželi cvička. Za rekreativne kolesarje so pripravili tri kolesarske trase, dolge 70, 40 in 6 km.Maratona se je udeležilo več kot 400 kolesarjev. Udeleženci so prišli iz različnih koncev Slovenije, največ pa je bilo domačinov. Pokal za najstarejšega kolesarja je prejel 82 letni kolesar Đuro Kovač iz Krškega, najstarejša udeleženka je bila Zasavka Irena Berčon, najhitrejši domačin pa Dami Zupi, ki je prvi prečkal ciljno črto velikega maratona. Pokal za najhitrejšega na malem maratonu je prejel tudi Miran Gračner iz Kolesarskega kluba Dolenjska Balanca.

Krka ob enih, 21.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri