mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Beli krajini postavljajo novo ograjo

Piše: M.K.

Čas objave:
22.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Sinoči malo pred 19. uro je na železniški progi med Duplico in Kamnikom vlak iz smeri Ljubljane trčil v mladoletno osebo. Po do sedaj zbranih obvestilih se je mladoletna oseba, ki je bila v skupini drugih mladoletnikov, preveč približala tirom. Po trku so hudo poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Na območju Knina na Hrvaškem so v sredo zvečer zamaskirane osebe napadle goste in lastnike lokala, v katerem so po televiziji spremljali nogometno tekmo kvalifikacij za ligo prvakov beograjske Crvene zvezde. Hrvaška policija je potrdila, da je bilo v lokalu poškodovanih pet gostov. V podobnem napadu v drugem lokalu pa nihče ni bil poškodovan.

KRKA DOMA: Na meji s Hrvaško je srbsko podjetje Legi-SGS, ki ga je ministrstvo za javno upravo izbralo prek javnega razpisa, začelo postavljati novih 40 kilometrov panelne ograje. Zdaj že postavljajo štiri kilometre ograje pri kraju Preloka v Beli krajini, je poročal POP TV. Po novem bo dolžina ograje prvič presegla 200 kilometrov in dosegla kar tretjino celotne južne meje, ki je sicer dolga 670 kilometrov. 
Kot so na notranjem ministrstvu pojasnili za POP TV, je sicer trenutno postavljenih skoraj 179 kilometrov začasnih tehničnih ovir, od tega 63 kilometrov panelne ograje. So pa na spletnih straneh policije in notranjega ministrstva včeraj objavili razpis za delovno mesto policist - nadzornik državne meje. Predvidoma bodo zaposlili sto kandidatov, ki se lahko prijavijo do 30. septembra. 

Pri naselju Župelevec na območju Brežic, se je sinoči okoli 23.30 ure zgodila huda prometna nesreča. Po prvih ugotovitvah novomeških policistov je 19-letni voznik osebnega avta vozil iz Brežic proti Bizeljskem. Pred naseljem Župelevec je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Voznik se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. Okoliščine nesreče še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo. Letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v šestih prometnih nesrečah umrlo 7 ljudi, v enakem obdobju lani pa 8. Letos je bila neprilagojena hitrost vzrok za štiri prometne nesreče, v katerih je umrlo pet udeležencev in sicer dva potnika v osebnem avtu, motorist, potnica na motorju in voznik osebnega avta.

Do 15. avgusta je Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete v Ljubljani epidemiološki službi prijavil 218 laboratorijsko potrjenih primerov mišje mrzlice. Obolelo je 66 žensk in 152 moških. Največ obolelih, kar 82 jih prihaja iz jugovzhodne Slovenije.  Na NIJZ svetujejo, da glodavcem preprečimo dostop v hišo in izvajamo redno deratizacijo. Dalj časa zaprte prostore je treba pred začetkom čiščenja temeljito prezračiti, prostor pa razkužiti z raztopino klornega razkužila. Pri čiščenju svetujejo uporabo zaščitne maske in rokavic iz lateksa.

Prireditev Krka živi bo v soboto v Novo mesto privabila številne ljubitelje skokov v Krko in večernega glasbeno zabavnega druženja v Noči na Krki. Skoki v Krko in Kuhinja na mostu se bodo začeli ob 15.uri. Ob 19.uri sledi Noč na Krki, s programom za najmlajše, ki bodo izdelovali čolničke, natopil bo Jernej Zoran&band, ob ob 21. uri pa bo spust čolničkov po Krki in glasbeni gostje ABBA MIA  ter ROK'N'BAND.

Krka ob enih, 22.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri