mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Prometna varnost otrok v novem šolskem letu

Piše: M.K.

Čas objave:
30.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Fundacija Zveze prijateljev mladine (ZPMS) Slovenije v okviru Štipendijskega sklada Janeza Drnovška razpisuje štipendije za dijake, ki živijo v slabših premoženjskih razmerah. Višina štipendije znaša 120 evrov mesečno, rok za oddajo vloge pa je 16. september. Prednost na razpisu imajo tudi dijaki, ki se šolajo za enega od deficitarnih poklicev.

Priljubljena britanska pop zvezdnica Rita Ora bo v sklopu turneje, na kateri predstavlja album Phoenix, danes nastopila v večnamenski dvorani Krešimir Ćosić v Zadru. Lani je navdušila obiskovalce festivala Rise Up v Poreču. Hrvaški mediji so poročali, da bo Rita Ora za enourni koncert v Zadru prejela 200.000 evrov.

KRKA DOMA: Na rotovžu so pred kratkim pripravili posvet na temo prometne varnosti otrok, ki ga v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto tradicionalno organizira Svet za preventivo in vzgojo v prometu. Župan Gregor Macedoni je na srečanju izpostavil, da je zagotavljanje varnosti na šolskih poteh ena glavnih prioritet občine pri vseh infrastrukturnih projektih na njihovih cestah. Spodbuda za nadaljnja prizadevanja je podatek, da v zadnjih letih ne beležijo prometnih nesreč na šolskih poteh.
Že v času poletnih počitnic so izvedli nekatera vzdrževalna in obnovitvena dela na šolskih poteh. Posebno pozornost so namenili prehodom za pešce in novim površinam za pešce, urejena so tudi številna avtobusna postajališča, ki so dodatno označena in s tem bolj vidna v prostoru. Že tretje leto se nadaljuje projekt organiziranega pešačenja v šolo Pešbus, v sklopu katerega se šolarji prav tako poučijo o prometni varnosti.

Slovenska vojska bo v Črnomlju, na dvorišču gasilskega doma, postavila 14 bivalnih kontejnerjev. Namenjeni bodo nastanitvi pripadnikov, ki podpirajo policijo pri varovanju državne meje na območju novomeške policijske uprave.V gasilskem domu v Črnomlju sicer od leta 2016 deluje informacijska pisarna Slovenske vojske, ki je že do zdaj zagotavljala vez med vojaškimi strukturami in organizacijami posebnega pomena za obrambo ter ostalimi organizacijami na področju zaščite, reševanja in nudenja pomoči civilnemu prebivalstvu v primeru naravnih in drugih nesreč ter nalog civilno-vojaškega sodelovanja in sodelovanja s civilnim okoljem na območju Bele krajine.

Novomeški Kolesarski klub Adria Mobil tudi letos organizira dirke za najmlajše. Dirka Okoli Grma bo jutri nekaj po 17. uri na Grmu. Prva bo namenjena šolarjem od 1.-5. razreda, ter druga predšolskim otrokom. Direktor Kolesarskega kluba Adria Mobil Bogdan Fink je povedal, da imajo že zdaj brez predšolskih otrok, prijavljenih več kot 400 kolesarjev.  Prijave pa bodo zbirali tudi neposredno pred samim začetkom jutrišnje dirke. Edini pogoj je, da otroci pripeljejo s seboj svoja kolesa, najmlajši lahko tudi poganjalčke ter zaščitno čelado.

Krka ob enih, 30.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri