kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kdaj bodo zgradili most ob meji pri Metliki?

Piše: M.K.

Čas objave:
06.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Danes se izteče rok za prijavo dijakov na javni razpis in javni poziv za Zoisove štipendije za novo šolsko oz. študijsko leto 2019/20. Razpis je vreden tri milijone evrov. Za študente je zadnji rok za prijave 7. oktober. 

Slovensko nogometno reprezentanco danes ob 20.45 čaka peta tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020. V razprodanih Stožicah izbrance selektorja Matjaža Keka čakajo Poljaki, ki so prva ekipa skupine G, točke še niso oddali, prav tako pa še niso dobili gola. Slovenci verjamejo v pozitiven rezultat. Ljubljanski stadion je razprodan prvič po juniju 2015 in tekmi z Anglijo. 

KRKA DOMA: Hrvaška vlada je včeraj sprejela odločitev o sprožitvi postopka za podpis sporazuma s slovensko vlado o izgradnji novega cestnega mostu čez potok Kamenica pri maloobmejnem prehodu Božakovo oz. Obrež pri Metliki. Vrednost gradbenih del je ocenjena na 675.000 evrov. Stari most je zaprt za ves promet od aprila 2015.  Hrvaški minister za morje, promet in infrastrukturo Oleg Butković je včeraj v Zagrebu povedal, da je treba nadaljevati pogovore s slovensko stranjo. Spomnil je, da so zaradi prometne varnosti most in mejni prehod za ves promet zaprli konec aprila 2015. Most je bil namreč v poplavah leta 2014 močno poškodovan. Novi most bo zagotovil boljšo cestno povezavo in sodelovanje med Hrvaško in Slovenijo, posebej pa bo koristil prebivalcem, ki živijo na obeh straneh meje.

Izvajalec del na Kandijskem mostu v Novem mestu je včeraj začel z asfaltiranjem, zato bo most predvidoma še jutri med 8.30 in 12.30 uro zaprt tudi za pešce in kolesarje.  Po podatkih Mestne občine Novo mesto bo prenova Kandijskega mostu skupaj z davkom stala nekaj manj kot 460.000 evrov, polovico naložbe pa namerava občina pokriti z evropskimi sredstvi. Most bo po prenovi večji del namenjen pešcem in kolesarjem. 

V Beli krajini gasilci pripravljajo velik dogodek. Metlika bo v nedeljo v znamenju gasilcev, saj bodo s parado in posebno slovesnostjo obeležili 150 let organiziranega gasilstva na Slovenskem.
Predsednik Gasilske zveze Metlika Martin Štubljar je povedal, da pričakujejo 4500 gasilcev. 
V Metliko bo prišlo več kot 60 avtobusov, preko 120 gasilskih, kombiniranih in moštvenih vozil ter ogromno število osebnih vozil obiskovalcev, zato pozivajo k upoštevanju oznak in navodil rediteljev.

Krka ob enih, 06.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri