ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kulturna šola 2019 je OŠ Boštanj

Piše: M.K.

Čas objave:
25.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Včeraj dopoldne je 79-letni moški v Bišu v Občini Trnovska vas streljal z balkona z zračno puško proti 68-letnemu moškemu in 71-letni ženski, ki sta se nahajala na bližnjem travniku. Poškodovanih ni bilo. Policisti so moškemu zasegli puško in ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Za to je zagrožena kazen od enega do osmih let zapora.

Mlada podnebna aktivistka Greta Thunberg je letošnja prejemnica alternativne Nobelove nagrade. Nagrado si je prislužila za "spodbujanje in krepitev političnih zahtev za nujno ukrepanje glede podnebnih sprememb glede na znanstvena dejstva". Kot so še utemeljili organizatorji, je njena odločenost, da se ne bo sprijaznila z grozečo podnebno katastrofo navdihnila milijone njenih kolegov. Prejšnji petek se je "globalnemu podnebnemu protestu" po nekaterih ocenah pridružilo okoli štiri milijone ljudi v skupno 150 državah sveta. 

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je že v svoji prvi sezoni postal najboljši novinec v severnoameriški ligi NBA, bo pričakovano še naprej igral v dresu Dallasa. Izkoristili so možnost podaljšanja za tretje leto, 2020/21, v katerem bo Dončić zaslužil osem milijonov dolarjev.

KRKA DOMA: Potem, ko so prejšnji teden prenovljen Kandijski most znova odprli za motorni promet oz. izvoz vozil iz središča mesta, se v prihodnjih dneh obeta znova nekajdnevno zaprtje - a le za voznike avtomobilov. Dela bodo ob ugodnih vremenskih razmerah potekala do ponedeljka, 30. septembra, in bodo zahtevala še zadnjo nekajdnevno zaporo za avtomobilski promet. Po zagotovilih izvajalca bo v času vgradnje gumbov omogočen prehod za pešce in kolesarje.

Osnovna šola Boštanj si je letos prislužila naziv najbolj kulturne šole, ki jo izbira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Izbrana je bila med 31 slovenskimi osnovnimi šolami, ki so izpolnile pogoje. 
Šola se aktivno vključuje v življenje kraja, se povezuje z lokalnimi kulturnimi ustanovami, skupnostmi in društvi ter redno sodeluje pri pripravi kulturnih programov različnih prireditev. Prejemnica dveh posebnih priznanj za področje zborovstva in področja likovne umetnosti pa je novomeška Osnovna šola Grm.

OŠ Belokranjskega odreda Semič, Enota vrtec Sonček, Kulturni center Semič in Občina Semič so večaj pripravili 5.dogodek Jaz in očka tečeva. Tekli so na zelenici KC Semič. Na zabavnem dogodku se so pomerili očki in njihovi otroci stari od dveh do šest let. Očkovo vlogo na teku so prevzeti tudi dedki. 

Krka ob enih, 25.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri