Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Šentjernejski župan Luzar odstopil

Piše: M.K.

Čas objave:
26.09.2019 11:41

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: S tekmo Slovenija - Poljska se bo danes ob 20.30 uri končal slovenski del evropskega prvenstva v odbojki. Zmagovalec tega dvoboja se bov v nedeljo v Parizu boril za zlato, poraženec pa v soboto za bron.

Avstrijski parlament je v sredo razglasil podnebne izredne razmere. Avstrijski poslanci so vlado pozvali, da boj proti podnebnim spremembam ter njihovim posledicam opredeli kot največjo prednostno nalogo. Odločitev je avstrijski parlament sprejel štiri dni pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami. Glede na javnomnenjske raziskave so prav okoljska vprašanja na prvem mestu pomembnosti pri avstrijskih volivcih. Britanski parlament je bil prvi na svetu, ki je 1. maja razglasil podnebne izredne razmere.

Do jutri po državi poteka usposabljanje kontrolorjev združenega ognja iz enot Slovenske vojske in tujih oboroženih sil. Letala v podporo usposabljanja vzletajo z letališč v Cerkljah ob Krki in na Brniku. Letenje danes poteka na širšem območju Kočevja, jutri pa bo na širšem območju Novega mesta, predvidoma med 9. in 16. uro, v četrtek tudi med 11. in 21. uro, z intenzivnostjo do dveh letal. 

KRKA DOMA: Šentjernejski župan Radko Luzar je na včerajšnji popoldanski svetniški seji ponudil odstop. Luzar je že podal pisno odstopno izjavo. Svoj odstop je napovedal za 19. december. Ob tem je ocenil, da v občinskem svetu očitno nima podpore in da nekateri želijo, da odide. Ker ima nasprotnike v občinskem svetu, celo med tistimi, ki so ga prepričevali za vnovično župansko kandidaturo, je poudaril, da "nima smisla vztrajati". Ker ga lokalna politika prav gotovo več ne mika, se bo vrnil v gospodarstvo. V Šentjerneju se tako obetajo nadomestne županske volitve. 

V Splošni bolnišnici Brežice so v torek uporabi predali novo napravo za slikanje z računalniško tomografijo in novo laboratorijsko opremo. Skupna naložba je stala nekaj manj kot 1,2 milijona evrov. Glavnino denarja zanjo je ta posavska bolnišnica zagotovila sama, 220.000 evrov pa je dobila donacij. Lani in letos se je donacij za druge naložbe zbralo še za 70 tisoč evrov, zato so lahko naložbe tudi izpeljali. Hribarjeva je dodala še, da je slikanje z novo tomografijo varnejše, saj povzroča za polovico manj sevanja kot tovrstna stara naprava.

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu je bil včeraj 5. strokovni posvet o kulturno-umetnostni vzgoji Po jutru se dan pozna s podnaslovom Oblikovanje glasbene identitete. Namenjen je vsem, ki glasbeno umetnost vključujejo ali bi jo želeli vključiti v svoje delo. Pripravil ga je občinski Zavod Novo mesto. Posvet je bil ravnateljem, vzgojiteljem, učiteljem, profesorjem, koordinatorjem kulturno-umetnostne vzgoje v vzgojno-izobraževalnih in kulturnih ustanovah, glasbenim pedagogom in drugim. Vanj so vključili tudi pedagoški koncert na temo jazzovskega opismenjevanja najmlajših.

Krka ob enih, 26.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri