900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeški Rdeči križ razdelil milijon in pol evrov pomoči

Piše: M.K.

Čas objave:
18.10.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Odbor DZ za finance bo danes kot zadnji od parlamentarnih delovnih teles obravnaval predloga državnih proračunov za prihodnji dve leti. Končni osnutek proračunskih dokumentov naj bi DZ potrjeval novembra. V državno blagajno naj bi se leta 2020 steklo skoraj 11 milijard evrov, kar je 5,6 odstotka več od ocenjenih prihodkov za letos.

Severnoameriška košarkarska liga NBA je pred vrati, ekipe igrajo še zadnje pripravljalne tekme. Dallas Mavericks je premagal Los Angeles Clippers s 102:87. Izkazala se je slovensko-latvijska naveza. Luka Dončić Dončić je blestel z dvojnim dvojčkom, prispeval pa je 15 točk, 13 skokov in tri podaje.

KRKA DOMA : Sklad za pomoč ljudem v stiski in izboljšanje razmer družinam v stiski, ki ga je pred 20 leti ustanovilo novomeško območno združenje Rdečega križa Slovenije, je v navedenem obdobju razdelili za skoraj poldrugi milijon evrov pomoči. V zadnjih 15 letih je hkrati kot humanitarno pomoč dijakom in študentom podelil nekaj manj kot 350 štipendij. Predsednica območnega združenja Novo mesto Vesna Dular je povedala, da je omenjeni sklad v zadnjih 20 letih razdelil skoraj 48.000 paketov hrane, nekaj več kot 2000 finančnih pomoči in dobrih 2300 bonov za šolske potrebščine.  S plačevanjem položnic in štipendijami za dijake ter študente, ki kljub socialni ogroženosti ne dobijo državne pomoči, poskrbijo tudi za denarno pomoč za najnujnejše življenjske stroške.

V Metliki bo v soboto, 19.oktobra zelo živahno, saj pripravljajo Vinski festival Mlada portugalka 2019. Predsednik Društva vinogradnikov Metlika Janez Stopar je povedal, da se bo na festivalu predstavilo 11 ponudnikov. Festival bo tudi tekmovalnega značaja, saj bodo na njem izbrali najboljšo mlado portugalko. Začel se bo ob 12. uri, dogajanje pa bo potekalo na Mestnem trgu in na metliškem gradu. Od 21. do 2. ure zjutraj bo druženje in zabava s skupino Kok Band.

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, so v torek, pripravili zanimiv, že 11. Šalijev večer. Predstavili so monografijo o Severinu Šaliju s podnaslovom - Popotnik, zaljubljen v življenje, ki je pravkar izšla pri Kulturnem društvu Severina Šalija. O monografiji sta se pogovarjala avtor knjige prof. France Pibernik in njen urednik dr. Marijan Dović.  Posebnost Šalijevega življenja, je da se je iz zelo težkih življenjskih razmer, s svojim lastnim prizadevanjem in talentom uspel prebiti do izobrazbe in znanja, ter uspešnega dela, s katerim se je izkazal kot imeniten pesnik in prevajalec. 
Njegov sin, sicer glasbenik Cveto Šali se spominja sodelovanja s svojim očetom pri pesmi glasbene skupine Rudolfovo, Gorjanska bajka. Več v video prispevku na radiokrka.si.

VREME ZA REGIJO: Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter napoveduje, da bodo dnevi ob koncu tega tedna primerni za izlete, več sonca bo na vzhodu Slovenije, vsak dan pa bo nekoliko topleje.
Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 18.10.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri