požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Uboj v Straži pri Raki

Piše: M.K.

Čas objave:
22.10.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Ministrstvo za zdravje so obvestili o dvomljivem ravnanju v okviru koncesionarjev s področja okulistike, je na seji DZ opozoril minister Aleš Šabeder. Gre za to, da naj okulisti ne bi izdajali naročilnic za očala pacientom, ampak jih direktno posredujejo v optiko, ki je velikokrat v njihovi lasti. Na ta način pa kršijo pravico pacienta do izbire.

Na pokopališčih še ležijo odpadne sveče iz preteklih let. Okoljsko ministrstvo kljub večkrat ponovljenim razpisom in pogajanjem ni našlo izvajalca, ki bi prevzel in odpeljal pri izvajalcih javnih služb nakopičenih skoraj 700 ton odpadnih nagrobnih sveč. Redni odvoz sveč zdaj poteka tekoče, na ministrstvu pa ljudi vseeno pozivajo, naj ob 1. novembru najdejo okolju prijazne načine spominjanja na umrle.

KRKA DOMA: Dolenjski policisti preiskujejo uboj v naselju Straža pri Raki v občini Krško, kjer naj bi po poročanju spletnega Večera v ponedeljek po 22. uri prišlo do spora med 14-letnikom, 19-letnikom in 26-letnikom. Sprli naj bi se zaradi pasjega laježa. Osumljenca, ki sta pobegnila s kraja, so policisti in kriminalisti v jutranjih urah prijeli in jima odvzeli prostost. Za pokojnega so odredili sodno obdukcijo. Kriminalisti danes nadaljujejo intenzivno preiskavo in ugotavljanje vseh okoliščin omenjenega kaznivega dejanja uboja.

Na sobotnem festivalu Mlada portugalka v Metliki, so v bogatem spremljevalnem programu pripravili belokranjski sejem, delavnico peke belokranjske pogače, ponudbo tradicionalnih belokranjskih jedi na sodoben način, v osrednjem delu popoldanske prireditve pa prihod voza s portugalko in vinarji na metliški Mestni trg. Kot najboljšo mlado portugalko po izboru obiskovalcev, so izbrali mlado vino iz vinske kleti Pečarič Meginc iz Čuril. Jože Pečarič je povedal, da se je uspeha zelo razveselil, da pa ga ni presenetil, saj se na njihovi kmetiji vedno trudijo, da imajo kakovostno vino.  Za festival Mlada portugalka se je zadnja leta uveljavil tudi dodaten naziv mala vinska vigred. Sicer pa je posebnost portugalke v tem, da v zgolj nekaj tednih iz mošta dozori v sveže, lahkotno in aromatično mlado vino, ki se posebno dobro poda k pečenemu kostanju.

Športno društvo SU Novo mesto je v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov - Paraolimpijskim komitejem Slovenije, v soboto V Športnem centru Livada že drugo leto zapored organiziralo Državno prvenstvo invalidov Slovenije v namiznem tenisu. Udeležilo se ga je več kot 120 športnikov in spremljevalcev iz vse Slovenije. Odigrali so preko 400 dvobojev v 11 nacionalnih kategorijah. Zmagovalca v kategoriji OPEN sta postala Milana Krmelj in reprezentant Luka Trtnik, ki sta zlato medaljo osvojila tudi v lastnih kategorijah. Naslovov državnih prvakov so se v drugih kategorijah razveselili še Primož Kancler, Zdravko Kišek, Luka Trtnik, Jordan Jakin, Miran Štefanec, Edhem Ibrahimovič, Boris Govednik, Andreja Dolinar in Jolanda Belavič.

Več v oddaji "Krka ob enih" 

Krka ob enih, 22.10.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri