kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Pomagajmo družini Grivec

Piše: M.K.

Čas objave:
23.10.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Agencija za varnost prometa je ob trenutnem nenavadno toplem in sončnem vremenu motoriste pozvala k previdnosti na cestah. Ker je motoristična sezona letos zaradi ugodnih vremenskih razmer daljša, takšne razmere na ceste privabijo večje število motoristov. Dnevi se jeseni krajšajo, vidljivost v mraku pa hitro postane slabša. Opozarjajo še, da cesta ni prostor za tekmovanje, pač pa za sodelovanje, če želimo na cilj priti varno.

Poslanci so včeraj potrdili novelo zakona za uravnoteženje javnih financ, s katero bruto urna postavka za študentsko delo ne bo smela biti nižja od 5,4 evra. Sprememba bo začela veljati 1. januarja prihodnje leto.

KRKA DOMA: Družini Grivec s Poljan pri Mirni Peči, so 5. 10. 2019 v požaru pogorela gospodarska poslopja - 2 hleva in kozolec s kmetijskimi stroji. Hišo, v kateri bivata gospodar z ženo, so gasilci uspeli rešiti pred ognjem. Na pobudo občanov, občine in različnih obrtnikov, ki želijo pomagati, so na novomeškem Rdečem Križu začeli z akcijo zbiranja sredstev za pomoč po požaru za družino Grivec. Zbrana sredstva bodo porabili za izgradnjo hleva velikosti 150 kvadratnih metrov. 

Številka transakcijskega računa, kamor lahko prispevate denar za družino Grivec:
TRR: SI56 0297 0025 9477 202, BIC banke:LJBASI2X
Namen: dobrodelni namen za Grivec
(CHAR-dobrodelno plačilo)
Referenca: SI 00 903076

Zadnja večstanovanjska stavba na Mirni je bila zgrajena pred več kot 30. leti, ko so dokončali niz blokov na Sokolski ulici. Prihodnje leto bosta pod njimi zrasla dva bloka s 46 dvo- in tro-sobnimi stanovanji. Zdajšnje zelene površine, ki so jih stanovalci uporabljali za vrtove, bosta zamenjala dva bloka s po 23 stanovanji v štirih nadstropjih, ki bosta zgrajena pod nizom blokov na Sokolski ulici.  Nagnjen teren omogoča, da bo večina parkirnih mest in vsi pomožni prostori v kleti, pritličju bodo sledila štiri nadstropja in terasa, med obema blokoma pa ostaja veliko zelenih površin, predvideno je tudi novo otroško igrišče. Gradnja blokov se bo začela spomladi, stanovanja pa bodo predvidoma vseljiva v enem letu.

Na vojaških zemljiščih v okolici letališča Cerklje ob Krki se danes začenja tridnevna vojaška taktična vajo Sokol II, na kateri se bodo pripadniki 10. pehotnega polka 1. brigade Slovenske vojske urili v osnovnih bojnih postopkih, in to s poudarkom na ofenzivnem delovanju v pogojih zmanjšane vidljivosti. Jutri se bodo urili na območju delovanja, ki ga bodo preletavala brezpilotna letala, zvečer med 17. in 22. uro predvidevajo streljanje z manevrskim strelivom in prelete helikopterjev, ponoči pa še taktični premik manjših vojaških kolon v smeri Cerklje ob Krki-Novo mesto.

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Jure Cedilnik ohladitev napoveduje za prihodnji teden. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 23.10.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri