Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Brez elektrike okoli 30.000 odjemalcev

Piše: M.K.

Čas objave:
07.11.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Lovci nadaljujejo izvajanje zakona o interventnem odvzemu rjavega medveda in volka iz narave. Dozdaj so odvzeli 165 medvedov in pet volkov. Trenutno lovci lovijo še 10 volkov, od tega sedem križancev med volkom in psom, po izrednih odločbah.

Francoska policija je danes iz dveh begunskih šotorišč na severu Pariza umaknila več sto migrantov. To je storila le dan potem, ko je francoska vlada napovedala vrsto ukrepov za vnovičen nadzor nad migracijami. V današnji operaciji je sodelovalo 600 policistov, ki so pospremili migrante iz šotorov v zbirne centre. 

Do začetka sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih je še dober teden, glavni trener Gorazd Bertoncelj pa je sporočil imena sedmih tekmovalcev, ki bodo Slovenijo zastopala na uvodu v sezono. To so Timi Zajc, Anže Lanišek, Peter Prevc, Domen Prevc, Tilen Bartol, Anže Semenič in Rok Justin.

KRKA DOMA: Zaradi napake na daljnovodu, je sinoči na Dolenjskem brez elektrike ostalo okoli 30.000 odjemalcev. Do napake je prišlo na 110 kilovoltnem daljnovodu na relaciji Hudo - Kočevje. V temi je ostalo območje južno od Ljubljane, od Lavrice,  Grosuplja, Višnje Gore in Ivančne Gorice do Velikih Lašč in tudi Kočevja.  Do okvare je prišlo okoli 19.30 ure, napako pa so delavci Elektra Ljubljana odpravili nekaj pred 22. uro.

Desni tir železniške proge Breg-Zidani Most je odprt, levi tir pa zaradi včerajšnjega iztirjenja tovornega vlaka ostaja zaprt, je včeraj povedal direktor SŽ-Infrastruktura Matjaž Kranjc in dodal, da zdaj popisujejo škodo.  Da bi ugotovili vzrok nesreče, bodo celovito preiskali tovor oziroma vagon in izvedli kontrolno tehtanje. Tudi zato so vse vagone zadržali na postajah Trbovlje in Zidani Most. To je sicer že tretja nesreča v zadnjih treh mesecih na tem območju. V tokratni nesreči ni bilo poškodovanih, nastala je gmotna škoda, ki bo po Kranjčevi oceni zagotovo bistveno presegla milijon evrov.

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, je v torek od GH Holdinga kupil 76 stanovanj v Kočevju, ki jih bo oddajal prek javnega razpisa po stroškovni najemnini. Za stanovanja bo odštel dobrih 7 milijonov evrov.  Sklad stanovanja, ki so v dveh objektih in imajo skupno površino okoli 4200 kvadratnih metrov, kupuje s skupaj z 61 parkirišči in 49 samostojnimi garažami.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 07.11.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri