Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dan odprtih vrat Šolskega centra

Piše: M.K.

Čas objave:
14.11.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Letošnji svetovni dan sladkorne bolezni, ki ga zaznamujemo danes, posebej ozavešča in spodbuja družine k preprečevanju in obvladovanju sladkorne bolezni, ki spada med največje probleme javnega zdravja. Število sladkornih bolnikov namreč povsod po svetu vztrajno narašča. V Sloveniji je po evropsko primerljivih epidemioloških podatkih 125.000 diagnosticiranih diabetikov oziroma 6,9 odstotka odraslega prebivalstva. 

Število smrtnih žrtev uničujočih požarov v Avstraliji je naraslo na štiri, so danes potrdile avstralske oblasti. Blizu Sydneyja pa so prijeli moškega, ki naj bi podtikal požare.

Danes zaznamujemo nacionalni dan znakovnega jezika. V Sloveniji je približno 1500 gluhih, ki uporabljajo slovenski znakovni jezik, okoli 450 oseb ima polžev vsadek, približno 100 je gluhoslepih oseb, ki uporabljajo znakovni jezik, okoli 75.000 oseb pa uporablja slušni aparat.  

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po nedeljski zmagi nad Zagrebom s 24:22 naredili velik korak proti osmini finala evropske lige prvakov. V primeru današnje zmage v hrvaški prestolnici pa bi si bržkone že izborili nastop v izločilnih tekmah. Hrvaško-slovenski obračun se bo v zagrebški Areni začel ob 18. uri. 

KRKA DOMA:  Radio Krka je včeraj v živo, iz prenosnega studia na Šolskem centru Novo mesto, prenašal dogajanje ob Dnevu odprtih vrat. Ob tej priložnosti so na Šolskem centru tudi uradno odprli multimedijsko učilnico. Naš sodelavec Tony Carter je pred mikrofon terenskega studia povabil dijaka 4. letnika elektrotehnike Jožeta Papeža, ki se lahko pohvali z naslovom državnega prvaka. Povedal je, kako je osvojil zmago in kako se je odločil za elektrotehniko. So pa dijaki tehniških strok izredno lahko zaposljivi. Zakaj izveste v prispevku z naslovom Krkaši s »Centraši".

V Posavju sta se včeraj zvečer zgodili dve hudi prometni nesreči. Sevniški policisti so bili okoli 22. ure obveščeni o prometni nesreči na prehodu ceste čez železniško progo v Gornjem Brezovem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi voznik osebnega avta zapeljal na prehod ceste čez železniško progo, vanj pa je trčil tovorni vlak, ki je pripeljal iz smeri Krškega. Dve osebi sta se v nesreči poškodovali. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica. Sevniški reševalci so dva udeleženca prometne nesreče prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto, okoliščine nesreče policisti še preiskujejo. Sinoči ob 19.24 uri, pa sta v bližini naselja Drnovo, v občini Krško, trčili osebni vozili. V nesreči je bilo poškodovanih šest ljudi, ki so jih prav tako prepeljali v brežiško bolnišnico.

Metliški župan Darko Zevnik je v začetku tega tedna, skupaj z v. d. ravnateljice Osnovne šole Podzemelj Marino Vorkapić, slavnostno odprl dodatni učni prostor znotraj obstoječe šole v Podzemlju. Kulturni program ob odprtju so pripravili učenci 3. razreda OŠ Podzemelj. Zaradi povečanega vpisa otrok v 1. razred v tem šolskem letu so se na Osnovni šoli Podzemelj soočili s prostorsko stisko. Osnovni namen izvedbe investicije je bil ukinitev dvoetažnega prostora v centralni garderobi in na tem delu umestitev dodatnih učnih prostorov, in sicer dodatne učilnice s pomožnim kabinetom, ter zagotovitev požarne varnosti.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 14.11.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri