gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V gospodarski coni Kronovo si obetajo najmanj 200 delovnih mest

Piše: M.K.

Čas objave:
27.11.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Odbor za zdravstvo bo nadaljeval obravnavo predloga za ukinitev dopolnilnega zavarovanja. Odbor je na seji 6. novembra prekinil obravnavo predloga Levice, ki predvideva ukinitev tovrstnega zavarovanja. Čeprav je bilo pričakovati, da bodo koalicijski poslanci podporo predlogu enostavno odrekli, pa so napovedali, da so ga pripravljeni podpreti ob sprejemu njihovih devetih dopolnil. Z njimi bi namesto dviga prispevnih stopenj za obvezno zdravstveno zavarovanje, kot je želela Levica, uvedli pavšalni prispevek v višini 29 evrov.

Slovenska karitas bo zvečer, skupaj z RTV Slovenija, v celjski dvorani Golovec, gostila tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je vedno namenjen lajšanju stisk socialno ogroženim družinam. Koncert v sklopu Tedna karitas, ki vabi k sočutju, dobroti in solidarnosti, letos pripravljajo pod geslom Dobro iz vsakega srca.

Košarkarji Los Angeles Clippers so na krilih Kawhija Leonarda, ki je dosegel 28 točk, v severnoameriški ligi NBA v Teksasu s 114:99 zanesljivo premagali Dallas Mavericks. Gosti iz Kalifornije so uporabili več branilcev, da so zaustavili slovenskega junaka Luko Dončića in njegov niz z vsaj 30 točkami in desetimi podajami, kar je bil ključ do zmage.

KRKA DOMA: Svetniki Občine Šmarješke Toplice so ob nedavnem sprejemanju proračunskega rebalansa potrdili namero občine, da se ta loti prodaje zemljišč, ki jih ne potrebuje za svoje temeljne naloge. Občina namerava tako priti do pol milijona evrov, nekaj manj kot polovico tega denarja pa nameniti za obuditev projekta občinske gospodarske cone v Kronovem, ki bi predvidoma prinesla 200 delovnih mest.  Zanimanje za gospodarsko cono Kronovo, ki leži tik ob dolenjski avtocesti in v bližini Novega mesta, je veliko. Ob novem trgovskem središču pa si na tej lokaciji obetajo prostor za transportna, logistična in proizvodna podjetja, podjetja s storitveno dejavnostjo, hotel za prehodne goste, bencinsko črpalko, avtopralnico in postajališče za avtodome.

Slavnostna akademija ob 50. obletnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto, bo jutri, ob 18. uri, v Kulturnem centru Janeza Trdine Novo mesto. Jubilej bodo obeležili s slikovitim in kulturnim potovanjem skozi čas, od ustanovitve organizacije, do danes. Hkrati pa bodo na že 24. srečanju obrtnikov in podjetnikov podelili naziv častnemu članu, ter podjetnikom priznanja, plakete in ključe za različne jubileje delovanja. V tem letu se člani zbornice obračajo v preteklost, v začetke organiziranosti obrtnikov in kasneje podjetnikov, v vse, kar je bilo v teh desetletjih ustvarjenega, in s ponosom govorijo o organizaciji, ki uspešno povezuje obrtnike in podjetnike ter jim nudi podporo in storitve za enostavnejše delovanje.  

Policisti so med hišnimi preiskavami v okolici Novega mesta, pri treh osumljencih zasegli tri puške, dve pištoli in naboje, so včeraj sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Pri 32-letnem osumljencu so našli tri puške, pištolo in več nabojev. Za orožje ni imel veljavnih dovoljenj in obstaja sum, da je predelano. Poleg tega so pri 20-letniku našli pištolo z nabojnikom in naboji, več nabojev pa so zasegli tudi 23-letniku. Zoper vse tri bodo ukrepali zaradi kršitev zakona o orožju. 

VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje: Ponoči bo oblačno in deževno. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8°C. Jutri bo prevladovalo
oblačno vreme, občasno bo še deževalo, popoldne se bo oblačnost trgala. Čez dan se bo ogrelo od 9 do 15 °C. V petek bo večinoma suho z nekaj
sonca. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. V soboto bo v osrednji in vzhodni Sloveniji dopoldne še nekaj dežja, popoldne pa se bo delno razjasnilo.

Krka ob enih, 27.11.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri