mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Krška obvoznica vse bližje odprtju

Piše: M.K.

Čas objave:
02.12.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: S prazničnim decembrom se začenja tudi preventivna akcija Slovenija piha 0,0. Policisti po vsej državi bodo posebej pozorni na stopnjo alkohola v krvi pri voznikih. Vinjeni vozniki so letos povzročili 1326 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 30 ljudi. To je 50 odstotkov več kot lani.

Na Pošti Slovenije uporabnike njihovih storitev tudi letos pozivajo k pravočasnemu naročilu spletnih nakupov ter oddaji pisemskih pošiljk v predprazničnem času. Decembra se namreč, tako kot druga poštna in distribucijska podjetja, srečujejo s povečanim prometom, predvsem zaradi izjemne rasti spletnih nakupov, več pa je tudi pisemskih pošiljk.

Na novo smučarsko sezono se pripravljajo tudi vsi, ki skrbijo za varnost na smučiščih. Žičničarji se trudijo z zagotavljanjem čim večje varnosti, opozarjajo pa tudi na neustreznost predpisov, ki jim nalagajo stroške reševanja. V minuli sezoni se je na slovenskih smučiščih zgodilo 948 nesreč, prav toliko kot sezono pred tem.

KRKA DOMA:  V Krškem bodo sredi tega meseca odprli še zadnji, oz. južni krak obvoznice s krožiščem na desnem bregu Save pri Žadovinku. Glavna dela so že končali, te dni pa potekajo tehnični pregledi trase pri tovarni Vipap in južnega kraka. Vrednost celotnega projekta je približno 14,5 milijona evrov, občina pa je prispevala približno tri milijone evrov. Župan Stanko je poudaril, da bodo s končanjem obvoznice razbremenili krško mestno jedro in tranzitni promet, ki dnevno dosega 10.000 vozil in ga bodo z glavne posavske prometnice preusmerili na novo mestno obvoznico.

Podjetje Roletarstvo Medle je konec prejšnjega tedna namenu slovesno predalo nove proizvodno-poslovne prostore. Zgradili so 12 tisoč kvadratnih metrov proizvodno-skladiščnih prostorov in 2 tisoč kvadratnih metrov upravno-komercialnih prostorov, in sicer v neposredni bližini dosedanjega objekta na Cikavi. Direktor podjetja Robert Medle je povedal, da ocenjujejo, da je naložba vredna 12 milijonov evrov. Uradna otvoritev novih prostorov Roletarstva Medle, ki jih je blagoslovil kaplan Marko Mrlak, nekoč poslovni partner podjetja, je minila tudi v dobrodelnem duhu. Družba je namreč Splošni bolnišnici Novo mesto podarila 8000 evrov za nakup novega aparata za preglede nosne votline.

V Novem mestu je bil prejšnji konec tedna že 41. tradicionalni Smučarski sejem. Podpredsednik Smučarskega društva Krka Rog Matjaž Vrhovnik pravi, da smučanje ljudi še vedno zanima, se pa trend nakupa in uporabe smučarske opreme spreminjata.  V organizaciji Športnega društva Atraktiva, pa bo ta konec tedna smučarski sejem tudi v Mladinskem centru Sevnica. Sejem bo odprt v petek, 6. decembra, od 15. do 18. ure in v soboto, 7. decembra, od 8. do 14. ure. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter za prihodnje dni napoveduje nizke temperature.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 02.12.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri