Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Češka država prodaja Vipap Videm Krško češkemu holdingu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
14.10.2019 13:10

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI:  Poročamo o tem, da je sodišče uvedlo preiskavo v primeru Kengurujčki. Zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo desetih otrok je ovadena tudi 67-letna ženska.

Špansko vrhovno sodišče je devetim od 12 katalonskih voditeljev, ki jim je sodilo zaradi njihove vloge v poskusu odcepitve Katalonije od Španije, dosodilo med devet in 13 let zapora.

V Zagrebu pa so postavili prvi semafor za pešce in kolesarje, ki gledajo v mobilne telefone Semafor sveti na pločnik tik pred prehodom za pešce.

KRKA DOMA: Poročamo o tem, da češka država prodaja Vipap Videm Krško češkemu holdingu. Družba, ki se leta bori z rdečimi številkami, je zaradi slabih rezultatov na letno poročilo za leto 2017 dobila mnenje s pridržkom, revizor pa je izrazil dvom o nadaljnjem delovanju papirnice kot delujoče družbe in opozoril na nevarnost, da bi ob nadaljevanju takšnega poslovanja podjetje prišlo v položaj, ko ne bi moglo poravnati svojih dolgov.

Klevevške toplice so pomembna naravna vrednota šmarješke občine, ki jo zlasti v poletnem času obišče veliko ljudi od blizu in daleč. Zdaj je tam spremenjen prometni režim in z vozili ni več možno priti do toplic, ki so vse leto primerne za kopanje.

V Kulturnem domu v Straži pa si te dni lahko ogledate razstavo Andrej Blažona. Gre za njegovo drugo samostojno razstavo. Pred tem je razstavljal v Moskonovi galeriji sevniškega gradu, kjer je na ogled postavil obsežen opus svojega 6-letnega ustvarjanja. V Straži je razstavil 24 portretov v glavnem z ogljem.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 14.10.2019

Informativna oddaja Krka ob enih, VIPAP Videm, Klevevež, Portreti Andreja Blažona