zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Civilna iniciativa opozarja na dolgotrajnost sanacije pogorišča v Zalogu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.03.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Prvič po petih mesecih je dizelsko gorivo spet cenejše od bencina. Liter 95-oktanskega bencina je dražji za skoraj tri cente, liter dizelskega goriva cenejši za dober cent. Pred matičnim odborom DZ se danes nadaljuje predstavitev kandidata za zdravstvenega ministra Aleša Šabedra. Poslanci bodo zaslišanje nadaljevali popoldan. Pomladno nabiranje čemaža zahteva potrebno znanje. Čemaž, jesenski podlesek, čmerika in šmarnica imajo podobne podolgovate liste, zato so zamenjave pogoste in lahko tudi usodne.

KRKA DOMA: Civilna iniciativa Zalog-Loke je predsednika vlade Marjana Šarca te dni pisno opozorila na dolgotrajnost sanacije pogorišča v Zalogu. Da ne bi predolgo čakali, bodo skušali pritisniti na ministrstvo in inšpektorat, da bi te postopke čim prej speljali in sanacijo začeli vsaj v poletnih mesecih, če že ne pred poletjem.
Spomladi se zvrstijo številne čistilne akcije v naravi in takšne so se lotili tudi na območjih občin Novo mesto in Mirna Peč. V Novem mestu se je tradicionalni čistilni akciji pridružila večina krajevnih skupnosti, v občini Mirna Peč so učenci Osnovne šole Toneta Pavčka čistili okolico šole in središče Mirne Peči, na pomoč so jim priskočila tudi društva in druge organizacije.
V šmarješki dolini vre zaradi novice, da se je občina odpovedala predkupni pravici za nakup dveh zemljišč in hiše v Klevevžu. Kot je povedal svetnik Branko Zoran, ki se že leta zavzema za razvoj Klevevža, je odločen, da mora občina odkupiti ta zemljišča, to idejo pa podpira tudi veliko krajanov, ki s peticijo za to tudi zbirajo podpise.
Minuli konec tedna sta Grajsko lutkovno gledališče Sevnica in KŠTM Sevnica pripravila 10. praznovanje Svetovnega dneva lutk na Gradu Sevnica. Dogajanje se je pričelo z otvoritveno slovesnostjo v grajskem atriju in branjem svečane poslanice Svetovne lutkovne organizacije Unima. Sledile so tri lutkovno-igrane predstave, dogajanje obogatili še z lutkovno delavnico za otroke in animacijo različnih tipov lutk.

Osrednja informativna oddaja, 26.3.2019

Osrednja informativna oddaja