Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Delavce izkoriščajo tudi na Dolenjskem

Piše: M.K.

Čas objave:
02.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Agencija za okolje je zaradi neviht razglasila oranžno stopnjo ogroženosti po vsej državi. Popoldne bodo zajele tudi jugovzhodni del države, kjer so možne izdatnejše padavine. Ob močnih nevihtah so možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. Ob predvidenih močnejših nevihtah lahko čez dan in ponoči narastejo manjši vodotoki in hudourniki, ob močnejših nalivih pa se lahko tudi razlijejo. Reke lahko narastejo do velikih pretokov predvsem v severni in vzhodni Sloveniji.

Banka Slovenije je letos izvedla stresne teste, ki so namenjeni oceni razvoja sistemskih tveganj v slovenskem bančnem sistemu. "Ti so pokazali, da je bančni sistem tako po osnovnem kot stresnem scenariju stabilen."

KRKA DOMA: Dars je objavil javni naročili za gradnjo hitre ceste na južnem delu tretje razvojne osi od Novega mesta do priključka Osredek ter za začetek del na lokaciji Gaberke na severnem delu tretje razvojne osi. Ocenjena vrednost prvega je 94,6 milijona evrov, drugega pa 13,2 milijona evrov. Rok za oddajo ponudb je v obeh primerih 10. september. Uvedba izvajalca v delo je predvidena v prvi polovici prihodnjega leta, ta pa bo imel za izvedbo del v vsakem sklopu na voljo dve leti in štiri mesece.

Delavska svetovalnica je včeraj predstavila vmesne rezultate projekta PO-MOČ, s katerim želi identificirati potencialne žrtve delovnega izkoriščanja. Izkoriščanje se pojavlja v vseh dejavnostih. Pri tem so razočarani nad napakami in slabo odzivnostjo državnih institucij. Na Delavsko svetovalnico se je tako v zadnjem času obrnila skupina 10 delavcev, zaposlenih pri treh prepletenih podjetjih v dejavnosti gozdarstva z območja Dolenjske. Delavci so prišli po pomoč, potem ko jih je delodajalec v času, ko bi jim bilo treba izplačati regres, obvestil, da jih ne potrebuje več, pri tem pa jim ni vročil nobenih papirjev o odpovedi delovnega razmerja. 

Podčetrtek se ponaša z nazivom evropske destinacije odličnosti (EDEN) za leto 2019. Letošnja vodilna tema izbora je bila turizem dobrega počutja. Strokovno komisijo, ki jo je vodil Janez Bogataj, je prepričal Podčetrtek in s tem premagal drugo finalistko izbora, Dolenjsko. V evropski družini več kot 140 destinacij odličnosti je sicer z letošnjim letom že osem slovenskih, med njimi je tudi Kolpa.

Krka ob enih, 02.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri