ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Javna obravnava o Šmihelski obvoznici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.07.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Minister za okolje in prostor Simon Zajc si je danes ogledal vrtino na območju Hrastovelj, v kateri so po nesreči tovornega vlaka, ki se je zgodila pred tremi tedni, našli kerozin.


V borovem gozdu ob najbolj znani plaži na hrvaškem otoku Pag je okrog 1. ure ponoči izbruhnil požar. Zaradi velikega požara so morali evakuirati približno 10.000 ljudi, ki so se zabavali v številnih klubih na plaži Zrće.


Bencin in dizel sta od polnoči spet dražja. Cena litra 95-oktanskega bencina se je zunaj omrežja avtocest in hitrih cest zvišala za 3,4 centa na liter dizla pa je dražji za 0,9 centa.


KRKA DOMA: V Novem mestu, kjer poteka javna razgrnitev dopolnjenega osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta za gradnjo obvoznice v primestnem Šmihelu, so včeraj pripravili javno obravnavo na to temo. Približno 20 udeležencev je v glavnem spraševalo glede poteka, gradbenih rešitev, nadomestnih gradenj, protihrupne zaščite, navezav in podobno.


Na kmetijski šoli Grm Novo mesto so s prikazom, kaj so se njeni slušatelji naučili, končali 6. Mednarodno šolo mladih rejcev. Poletne šole se je udeležilo 53 mladih rejcev in vse države.


Občina Krško je že v preteklem letu pričela z dozidavo in rekonstrukcijo OŠ Koprivnica, in sicer z deli v kotlovnici in delno v telovadnici, predvsem na področju ogrevanja, zamenjali so tudi cisterno za kurilno olje. V tem in naslednjem letu pa bo potekala prizidava dveh učilnic in knjižnice, rekonstrukcija kuhinje, nabava opreme za učilnici in kuhinjo ter zunanja ureditev.

Osrednja informativna oddaja, 16.7.2019

Osrednja informativna oddaja