andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kako bodo v Kostanjevici na Krki reševali težave s poplavami?

Piše: M.K.

Čas objave:
11.02.2019 13:05

V oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Fiskalni svet je danes vnovič opozoril, da vlada z rebalansom proračuna za letos načrtuje previsoko rast porabe. Iz predloženih proračunskih dokumentov izhaja, da bo poraba celotnih slovenskih javnih financ letos za 1,13 milijarde evrov višja kot lani. 

Na osrednjem vadišču Slovenske vojske (SV) na Počku bo od danes do četrtka,med 9. in 12., 13. in 16. ter 18. in 21. uro, usposabljanje pilotov in zavezniških helikopterskih posadk.

KRKA DOMA: V Kostanjevici na Krki, ki jo pogosto ogroža narasla Krka, so prejšnji konec tedna predstavili interregijski projekt Donavska poplavna ravnica, v okviru katerega bodo v Sloveniji obravnavali kostanjeviško širše območje. Različne rešitvene scenarije bodo izdelali do prihodnjega poletja. 

Društvo interesnih dejavnosti upokojencev Novo mesto je v januarju organiziralo ciklus vsakoletnih zdravstvenih predavanj, ki so jih vsak ponedeljek pripravljali v avli Osnovne šole Grm. Nedavno je o sladkorni bolezni tipa 2 predaval primarij Milivoj Piletič, dr. med. spec. interne medicine. 

V Kulturnem centru Semič je bila v začetku tega meseca projekcija filma Globoko v srcu jo čutimo in pogovorni večer o usodi Kočevcev. Po projekciji filma, ki je dolg 65 minut, je sledil pogovor z avtorico filma dr. Anjo Moric in učiteljico zgodovine na Šolskem centru Novo mesto  in veliko poznavalko novejše zgodovine v naših krajih Roso Mohar. 

Krka ob enih, 11.02.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri