Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Močan veter povzročal težave v metliški in črnomaljski občini

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.07.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Predsednik republike Borut Pahor je danes skupini za razminiranje iz Teritorialne obrambe in civilne zaščite 1991-1994 vročil državno odlikovanje častni znak svobode Republike Slovenije.
Pred svetovnim dnevom hepatitisa na kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana organizirajo brezplačno, anonimno testiranja na okužbo z virusom hepatitisa C brez napotnice.
Zaradi težav rakete je prestavljena izstrelitev slovenskega satelita v vesolje. Zaenkrat še delajo analize. Neuradno bi do izstrelitve lahko prišlo konec oktobra.


KRKA DOMA: Močan veter je povzročal težave v metliški in črnomaljski občini. V občini Metlika je veter odtrgal del ostrešja gasilskega doma, ki je padlo na bližnjo ograjo športnega igrišča. Na ceste je padlo tudi več dreves, veter je razkril ostrešja stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij.
V Novem mestu se bodo avgusta, med 3. in 16. avgustom, lotili prenove približno kilometrskega odseka Andrijaničeve ceste od križišča pri Ločenskem mostu do nadvoza pred prvim krožiščem. Odsek bo času del zaprt. Obvoz bo urejen po sosednji Šmarješki cesti oziroma po nekdanji mestni vpadnici mimo tovarne zdravil Krka.
V galerijskem parku v Kostanjevici na Krki bodo s predstavitvijo skulptur letošnjih udeležencev v soboto končali 28. bienalni Mednarodni simpozij kiparjev Forma viva 2019. Vsi trije letošnji udeleženci so se sicer pri svojem kostanjeviškem ustvarjanju osredotočili na temo varovanja okolja in planeta.

Osrednja informativna oddaja, 22.7.2019

Krka ob enih