merceva Odkrito.si

Vrnitev po dveh desetletjih! Se še spomnite te ...

gabrielle carahan Svet24.si

Potrjeno: 22-letno hčer znanega glasbenika ...

laganje Petisvet.si

Prepoznajte znake in razkrinkajte lažnivce!

Pilot_2_galerija Svet24.si

Vojaški piloti krepko prehiteli zdravnike

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

eva poklič Njena.si

Kaj se je zaradi šova zgodilo z Evo?

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na pogorišču do jeseni v načrtu nov objekt

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.03.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Zimska oprema na motornih vozilih z današnjim dnem ni več obvezna, vendar zakon določa, da je obvezna tudi po tem datumu v primeru zimskih vremenskih razmer. Ljubljanski policisti so od januarja do marca obravnavali več oblik kaznivih ravnanj medvrstniškega nasilja. Ugotovili so, da sta mladoletnika iz okolice Ivančne Gorice izvršila dve kaznivi dejanji ropa, eno kaznivo dejanje nasilništva in eno kaznivo dejanje grožnje. Svetovni dan spanja, ki ga obeležujemo danes, poteka pod sloganom zdravo spanje, zdravo staranje. Spanje namreč pomembno vpliva na kakovost življenja. Za dober spanec je pomemben reden urnik spanja. Izogibati pa se je treba kofeinu, alkoholu in nikotinu.


KRKA DOMA: V Centru biotehnike in turizma Grm v Sevnem pri Novem mestu, so prejšnji teden začeli odstranjevati posledice požara, ki je 19. februarja zaradi samovžiga delovnega stroja zajel objekt, kjer so imeli delavnice za praktični pouk, skladišče in laboratorij. Če bo po sreči bodo do jeseni na istem mestu postavili nov objekt.

V Mokronogu so včeraj že petič praznovali praznik občine. Ob tej priložnosti so podelili tudi občinska priznanja – listino je prejela Osnovna šola Mokronog za raznoliko in razvejano kulturno dejavnost, ki učence spodbuja k umetniškemu izražanju na številnih področjih v šoli in izven nje, priznanje pa zdravnica Marta Pančur za 25-letno prizadevanje za ustrezno opremljenost ambulante v Mokronogu in nesebično skrb za preventivo in izboljšanje zdravstvenega stanja občanov.

Po prenovljenem nekaj več kot 12-kilometrskem odseku železniške proge med Kočevjem in Ribnico, ki ga prenavljajo od oktobra 2016, bo 1. aprila po več kot desetletju z novim voznim redom vnovič stekel tovorni promet. Tamkajšnji potniški promet bo po skoraj pol stoletja vnovič možen sredi prihodnjega leta.

Osrednja informativna oddaja, 15.3.2019

Osrednja informativna oddaja