Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Požar usoden za moškega

Piše: M.K.

Čas objave:
13.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Močni sunki vetra so že včeraj po Sloveniji podirali drevesa in ovirali promet. Tudi za danes in torek Agencija za okolje napoveduje močno burjo na Primorskem in močne sunke severnega vetra v severni in vzhodni Sloveniji.Policisti voznike pozivajo, naj bodo na območjih, kjer ceste vodijo skozi gozdove in kjer je možnost padajočega kamenja, previdni. Orkanski veter pa je zajel več območij na Hrvaškem. Veliko težav je povzročil v Zagrebu, kjer sta dve osebi lažje poškodovani, je potrdila zagrebška policija, ki je tudi pozvala meščane, naj ne hodijo iz hiš brez potrebe. Zaradi vetra so zaprti deli hrvaških avtocest proti obali.

V mestu Neunkirchen na zahodu Nemčije je v nedeljo požar zajel in uničil stanovanjski blok. Pri tem je najmanj ena oseba umrla, še 13 pa jih je ranjenih. Pogrešajo še tričlansko družino, za katero pa še ne vedo, ali so bili sploh doma.

KRKA DOMA:  Za posledicami požara, ki je sinoči zajel stanovanjsko hišo v Črešnjicah nad Pijavškim v občini Krško, je umrl 58-letni moški, ki je v hiši prebival sam, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Policisti vzrok požara še preiskujejo. Po prvih ugotovitvah naj bi izbruhnil na štedilniku v kuhinji, ogenj pa se je nato razširil in uničil celoten objekt. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 40.000 evrov škode.

V Novem mestu so prejšnji konec tedna odprli prenovljen Glavni trg, ki so ga osvežili tudi s pomočjo denarja iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb oz. evropskega sklada za regionalni razvoj. Prenova je stala nekaj manj kot 7 milijonov evrov, skoraj 4,6 milijona evrov bo novomeška občina pokrila s kohezijskimi sredstvi. Župan Gregor Macedoni je napovedal, da se bodo predvidoma junija lotili še prenove Kandijskega mostu, ki bo po tej postal enovita površina brez ločene prometne delitve. Nadaljevali pa bodo tudi prenovo Rozmanove ulice.

V Črnomlju so v soboto s protestnim shodom in podpisom peticije opozorili na težave ljudi, ki živijo ob meji, zaradi nezakonitih migracij. Vlado so pozvali, naj zaščiti mejo ter zagotovi varnost ljudi in njihovega premoženja. Predstavnica civilne iniciative Maja Kocjan, je povedala, da je sodu izbila dno sredina ugrabitev 79-letnega domačina. Na shodu se je zbralo nekaj sto ljudi. Če z odzivom vlade na njihove zahteve ne bodo zadovoljni, organizatorji sobotnega shoda že napovedujejo protest pred parlamentom v Ljubljani. 

Na Centru za izobraževanje in kulturo Trebnje so skrili zaklade, ki jih bodo pustolovci lahko odkrivali ta teden na brezplačnih delavnicah v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja. Delavnice, tečaje in druge priložnosti za (brezplačno) nabiranje novih znanj in veščin bodo ves teden predstavljali v stavbi na Trebanjskem CIK-u, v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje in Športnem parku Trebnje. 

Krka ob enih, 13.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri