hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Prenavljajo tudi OŠ Kostanjevica

Piše: M.K.

Čas objave:
30.07.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Cene reguliranih pogonskih goriv so se opolnoči spremenile. Neosvinčen 95-oktanski bencin se je na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest pocenil za 0,4 centa na 1,321 evra za liter, medtem ko se je cena dizelskega goriva zvišala za 0,5 centa na 1,248 evra.

Letos so gorenjski policisti obravnavali 990 prometnih nesreč, kar je šest odstotkov več kot lani, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. Umrlo je sedem udeležencev, kar je dva več kot leto prej, hudo telesno poškodovanih pa je bilo 52.

KRKA DOMA: Kostanjeviška Osnovna šola Jožeta Gorjupa, ki jo med počitnicami energetsko sanirajo in prenavljajo, bo do 1. septembra pripravljena na novo šolsko leto. Dela se bodo zaradi odsluženega ostrešja nekoliko zavlekla le v šolski telovadnici.  Osnovna naložba bo brez davka znašala nekaj več kot 1,26 milijona evrov. Kostanjeviška občina hkrati s sanacijo izvaja še dodatne ukrepe za celovito sanacijo šolske stavbe. V naložbo je posredno vpet tudi dokaj nov objekt otroškega vrtca Plavček, ki ga bodo priključili na skupno ogrevanje s šolo.

Zavod za gozdove Slovenije je letos zaradi podlubnikov za posek označil za 470.000 kubičnih metrov drevja, približno 161.000 kubičnih metrov se nanaša na lanske napade podlubnikov. Se pa napadi teh v zadnjih dveh mesecih krepijo, po pričakovanjih bodo prerasli v naravno nesrečo. Največje poškodbe so med drugim tudi na Kočevskem. "Najpomembnejše je zagotavljanje pravočasnega poseka in odvoza neobeljenega okroglega lesa, naseljenega s podlubniki, iz gozda v predelavo na lesnopredelovalne obrate," so poudarili na Zavodu za gozdove, kjer lastnike gozdov pozivajo, naj čim hitreje izvedejo z odločbo predpisana dela.

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Mladinski center BIT in Knjižnica Črnomelj so bili s prijavo projekta Medgeneracijski vrt uspešni na javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Dolenjska in Bela krajina. Njihov namen je doseči pozitiven učinek za vse prebivalce belokranjskih občin, še posebej za ranljive skupine otrok, mladih, žensk, starejših in oseb s posebnimi potrebami. Z ureditvijo vrta za Kulturnim domom Črnomelj in dogodki ter delavnicami bodo ustvarili pogoje, ki bodo spodbujali socialno vključenost in sobivanje v naravi za skupine z manj priložnostmi. 

Krka ob enih, 30.07.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri