mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Ribiška družina Novo mesto skrbi za podmladek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.08.2019 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Danes se izteče rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v prihodnjem šolskem letu. Rok velja tudi za tiste, ki se bodo na študij vpisali v jesenskem roku.


Medtem ko se je ponekod v državi med prebivalci v luči vse pogostejših napadov volka na rejne živali okrepil strah pred napadom te zveri na človeka, raziskovalec in profesor Miha Krofel pravi, da je nevarnost napada volka na človeka izredno majhna. V Sloveniji ne beležimo nobenega potrjenega primera, da bi volk poškodoval človeka.


Ameriški predsednik Donald Trump si prizadeva, da bi ZDA kupile Grenlandijo. O možnostih za nakup največjega otoka na svetu naj bi se že posvetoval s svojimi svetovalci.


KRKA DOMA: Število članov Ribiške družine Novo mesto, ki na podlagi koncesijskih pogodb upravlja žužemberški in novomeški ribiški okoliš s skupaj 59 kilometri Krkinega toka, se je po večjem padcu zadnja leta ustalilo. Novomeška ribiška družina sicer s približno 680 člani velja za najštevilčnejšo v državi, največ članov v državi ima tudi pri mladih ribičih.


Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in direktor podjetja TGH d. o. o. Stjepan Jarnević sta podpisala pogodbo za gradnjo Ekonomsko - poslovne infrastrukture v Poslovni coni TRIS Kanižarica. V sklopu investicije bodo zgradili odseke cest, pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovod ter pločnike. Izvajalec bo z deli začel v tem mesecu.


Svojci pogrešajo 23-letnega Aljaža Zajca in StojAnskega vrha. Po nekaterih informacijah bi se Aljaž lahko nahajal na območju Posavja. Policisti prosijo vse, ki bi pogrešanega videli ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, da to takoj sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

Osrednja informativna oddaja, 16.8.2019

Krka ob enih