900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Še zbirajo sredstva za Gala

Piše: M.K.

Čas objave:
24.04.2019 13:05

V informativni oddaji, Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Regulirani pogonski gorivi sta se na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest opolnoči podražili. Za liter prvega je treba po novem odšteti 1,349 evra, kar je 2,5 centa več, liter dizla pa se je podražil za 1,8 centa na 1,279 evra. Gre za najvišje cene teh pogonskih goriv letos. 

Letošnji svetovni in evropski teden cepljenja, ki ga obeležujemo od danes do konca meseca, želi s sloganom Cepim se, zaščitim vse izpostaviti, da lahko vsak prispeva k zaščiti pred nalezljivimi boleznimi. Zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, vsako leto še vedno umre 1,5 milijona otrok, približno 20 milijonov otrok pa še vedno ni cepljenih.

KRKA DOMA:  Območno združenje Rdečega križa Metlika, bo kmalu zaključilo še eno iz niza akcije Stopimo skupaj, s katero zbirajo sredstva za nakup avta, prilagojenega za prevoz invalidnih oseb. Rdeči križ Metlika je januarja letos začel zbirati pomoč, ki bo namenjena družini Gradišar iz Metlike za njihovega šestletnega sina Gala, otroka s cerebralno paralizo 4. stopnje. Gal potrebuje 24 urno nego in pomoč. Vozilo, ki ga imajo, ni več primerno za prevoz, starši pa sami finančnega bremena za nakup prilagojenega vozila žal ne zmorejo. Z Rdečega križa so sporočili, da so do zdaj zbrali 10.963 evrov pomoči. Sredstva zbirajo do 1. maja, tako da še lahko pomagate z nakazilom denarnega prispevka na račun Rdečega križa Metlika, ki je objavljen na spletni strani radiokrka.si

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in predsednik uprave gradbenega podjetja Pomgrad d. d. Iztok Polanič sta včeraj podpisala pogodbo za gradnjo parkirne hiše P+R Grosuplje. Parkirna hiša bo locirana v neposredni bližini glavne avtobusne in železniške postaje v Grosupljem.Pogodbena vrednost znaša 5 milijonov 558 tisoč evrov evrov z davkom, za projekt pa so bila občini dodeljena tudi nepovratna evropska sredstva. Gradnja se bo začela v maju, dela bodo nato predvidoma zaključena v 8 mesecih.

Ob gradu Sevnica so ob svetovnem dnevu Zemlje sinoči odprli tematsko pot Gozd je kultura. To so uredili v okviru nekaj več kot 200.000 evrov vrednega projekta ReviZen, katerega vodilni partner je Občina Krško. Za ureditev poti so odšteli približno 27.000 evrov. Tematsko pot pa nameravajo razširiti in dopolniti. Za projekt so jim pristojni odobrili nekaj več kot 140.000 evrov sredstev EU.

Prostovoljno gasilsko društvo Stopiče, je v gasilskem domu v Stopičah, na velikonočni ponedeljek pripravilo Sekanje pirhov Stopiče 2019. Tekmovanja se je udeležilo 98 tekmovalcev in tekmovalk. Sekanja pirhov se je udeležil tudi lanski zmagovalec Tadej Štangelj. 
Najbolj mirno roko je imel Jože Fifolt iz Ljubljane, drugo mesto je osvojil Gašper Kaplan iz Pristave, tretji pa je bil Toni Brulc iz Stopič. 

Krka ob enih, 24.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri