IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

IMG_9047 Svet24.si

FOTO: Estradniki se veselijo iskanja pirhov in ...

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

sarec marjan1 - profimedia Svet24.si

Kot ga (ne) poznate: ko Šarca podcenjujejo kot ...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

škufca andrej Njena.si

Andrej Škufca z ženo in sinom uživa na soncu

miha in danijela Njena.si

Takšno soprogo ima Miha Perat

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Brežicah zaskrbljeni zaradi zastoja projekta HE Mokrice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.04.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo danes izplačalo dodatek za veliko družino. Dodatek izplačan v enkratnem znesku za družino s tremi otroki znaša 395 evrov, za družino s štirimi ali več otroki pa 480 evrov.

Računsko sodišče je ob reviziji poslovanja Občine Šentrupert v letu 2016 za mnoga področja občini izreklo negativno mnenje. Revizija je med drugim pokazala nepravilnosti v izvajanju proračuna, izplačevanju plač, javnih naročilih in zadolževanju.

Za reševanje problematike preobremenjenosti družinskih zdravnikov so bili narejeni nekateri prvi koraki. Za specializacije zdravnikov je z razpisom predvidenih 62 mest družinske medicine.


KRKA DOMA: V Brežicah so razočarani zaradi vrnitve lani izdanega okoljevarstvenega soglasja za hidroelektrarno Mokrice v vnovični postopek, ki ga je po pritožbi Društva za preučevanje rib Slovenije odredilo upravno sodišče. Menijo namreč, da bo to zavrlo ureditev protipoplavne zaščite, ki si jo ob gradnji elektrarne obetajo na Brežiškem.


Vseslovenski program Varno na kolesu že sedmo leto opozarja najmlajše udeležence v prometu na potrebno prometno znanje. V Dolenjski in Zasavski regiji je največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu zbrala OŠ Bršljin, drugo najvišje število točk je zbrala OŠ Cerklje ob Krki, tretje OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Marjana Nemca Radeče pa je prejela priznanje za večletno sodelovanje v okviru projekta Varno na kolesu.

V Črnomlju še danes poteka Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj, ki spodbuja ustvarjalnost učencev zadnje triade OŠ na kiparskem področju.


Na območju Zidanega Mosta blizu kamnoloma se je sinoči zgodila prometna nesreča, v kateri je 36-letni voznik osebnega vozila trčil v avtobus, ki je pripeljal nasproti. Voznik osebnega vozila je ob trčenju umrl, 45-letna voznica avtobusa in trije potniki so lažje poškodovani.

Osrednja informativna oddaja, 12.4.2019

Osrednja informativna oddaja