Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Črnomlju bodo sadili urbana drevesa

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.04.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Po prenovljenem, nekaj več kot 12-kilometrskem odseku železniške proge med Kočevjem in Ribnico, ki so ga začeli prenavljati oktobra 2016, bo jutri zapeljal prvi tovorni vlak. Svetovni dan Parkinsonove bolezni, ki ga zaznamujemo danes, opozarja na izzive, s katerimi se soočajo bolniki, njihova družina ter skrbniki. V svetu je 6,3 milijona ljudi s to boleznijo, v Sloveniji okoli 8000. Voditelji 27 članic EU in britanska premierka Theresa May so se dogovorili o prožni preložitvi brexita do 31. oktobra.


KRKA DOMA: Jutri bodo v Črnomlju izvedli akcijo sajenja petindvajsetih urbanih dreves. Število dreves v Črnomlju je namreč v zadnjih letih močno upadlo. Pri akciji se jim bo pridružilo tudi več kot 100 prostovoljcev, drevesa pa bodo sadili na 12-ih lokacijah v mestu. V podporo akciji bodo med 9. in 13. uro na ploščadi pred Kulturnim domov in na Trg svobode udeleženci Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj 2019 ustvarjali instalacije ter izdelke iz siporeksa.


Na območju občine Mirna je več zapuščenih vozil. Nekatera so na parkirnih mestih, ki bi bila sicer lahko uporabljena za vozila v prometu. Doslej je redar ali policist, lahko le izrekel globo, ni pa bilo možno izreči ukrepa odstranitve vozila. S sprejemom odloka bo tako možen učinkovitejši nadzor nad mirujočim prometom, občinski redar ali policist pa bo lahko odredil odstranitev zapuščenih ali nepravilno parkiranih vozil.


Ponoči je v naselju Radna v občini Sevnica zagorel stroj za nanos lepila v proizvodni hali podjetja. Požar so boštanjski in sevniški prostovoljni gasilci pogasili, štirim zaposlenim, ki so se nadihali dima, pa so nudili prvo pomoč. Reševalci so dva prepeljali v brežiško bolnišnico, dva pa v Zdravstveni dom Sevnica.

Osrednja informativna oddaja, 11.4.2019

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih