julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 17. julija

Nal Husič Petisvet.si

Nal Husić: karte kažejo, kako nas 'luna gunca'

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

severina Svet24.si

FOTO: Severina, imaš res 47 let?

wabra nina-mjp Njena.si

Znana Slovenka zaradi bolezni prestala težko ...

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Kostanjevici na Krki razstava portretov bosanskih narodnih herojev v Irwinovih okvirjih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.05.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Policisti znova svarijo pred možnimi goljufijami v času praznikov oziroma krajšimi šolskimi počitnicami. Kot opozarjajo tudi v tem času ne smemo pozabiti na svojo varnost in varnost svojega premoženja.
Obolevnost zaradi bolezni, ki jih prenašajo klopi, je v Sloveniji med najvišjimi v Evropi. S toplimi dnevi se poveča aktivnost klopov, zato strokovnjaki pozivajo na ustrezne ukrepe, s katerimi se zaščitimo pred okužbami.
Ciklon Fani, ena največjih neviht, ki je v zadnjih letih prišla z Indijskega oceana, je danes dosegel vzhodno obalo Indije z vetrovi od 160 do 180 kilometrov na uro.


KRKA DOMA: Od danes pa do nedelje po svetu poteka mednarodna akcija urbani sprehodi Jane's Walk, ki spodbujajo hojo po vsakdanjih opravkih in izpostavljajo njen pomen za vitalnost mest. V 16 slovenskih mestih akcija letos poteka že devetič, sprehodi bodo potekali tudi v Črnomlju, Kočevju in Novem mestu.


V Črnomlju se v teh dneh približno 30 mladih Romov iz Slovenije in Češke druži na mednarodni izmenjavi za povezovanje Romov. Družili se bodo vse do nedelje. V okviru filmske delavnice pripravljajo tudi kratek film z interpretacijo pesmi Kdo je kriv pesnice in pisateljice Mikice Gligič, ki že 25 let živi v romskem naselju, a ni Romkinja.


V nekdanji samostanski cerkvi Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki je na ogled mednarodna razstava Irwin: Was ist Kunst Bosna in Hercegovina - Heroji 1941-1945. Gre za prvo gostovanje razstave, ki so jo lani prvič predstavili v banjaluškem muzeju sodobne umetnosti, pred predstavitvijo v Sarajevu pa jih bo sledilo še nekaj. Razstava bo v Kostanjevici na Krki na ogled do 7. julija.


Kolesarski maraton po dolini Krke 2019, ki bi moral biti v nedeljo, je zaradi neugodne vremenske napovedi odpovedan.

Osrednja informativna oddaja, 3.5.2019

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih