horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 14. novembra

vino Dobra karma

22 jasnih mislih, ki pa jih razumejo le redki

cisterna, viadukt malence Svet24.si

VIDEO: Tako je s corso trčil v tovornjak, ki je ...

kuhinja Svet24.si

Seznam gostinskih obratov z nepravilnostmi buri ...

monika krt Dobra karma

Naša čutila so nam v pogubo ali v veselje

ljfw 2 Njena.si

Kaj ustvarjata Lara komar in Tadej Pišek?

bratje klobasa Njena.si

To je starejši brat dvojčkov Klobasa

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Novem mestu številne preplastitve občinskih cest

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
23.09.2019 13:10

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI:  Najprej poročamo o tem, da je predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik disciplinskemu tožilcu pri Sodnem svetu predlagal uvedbo disciplinskega postopka proti okrožnemu sodniku Zvjezdanu Radonjiću. Zaradi njegovega ravnanja pri razglasitvi sodbe Milku Noviču mu očita več kršitev zakona o sodniški službi.

Na območju Celja sta se med ličkanjem koruze dve osebi huje poškodovali, pet pa lažje. Udrl se je namreč starejši pod.

V minulem tednu so se na slovenskih cestah zgodile tri prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so umrli trije ljudje.

V okviru skupnega podviga občin Kočevje, Semič in Dolenjske Toplice pa se v Kulturnem centru Kočevje začenjajo 5. Dnevi kočevarske kulture. Pripravljajo niz prireditev, povezanih s kulturno in drugo dediščino nekdanjih območnih prebivalcev nemškega rodu, Kočevarjev.

KRKA DOMA: Do zime so na območju Mestne občine Novo mesto načrtovane številne preplastitve občinskih cest. Gre za petnajstih odsekov in za preplastitve v skupni vrednosti 365 tisoč evrov. Izvedba bo zahtevala več delnih in popolnih zapor.

Semiška občina namerava celostno razviti Črmošnjiško dolino in povezati njene danosti. Želi si, da bi bil to regijski projekt desetletja in da bi lahko kot regija v ta namen črpali evropska sredstva.

Minuli vikend je bilo v naših vinogradih precej živahno, saj so številni vinogradniki lepo vreme izkoristili za trgatev. Po besedah semiških vinogradnikov se letos spet nadejajo vrhunskega vinskega letnika. Mi smo bili v semiških vinogradih Samoela Malnariča.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 23.09.2019

Informativna oddaja radia Krka ob 13.uri